Uklonite neprijatne mirise tijela

Autor Datum 29/01/2018

Nitko ne može uvijek miriše. Neprijatan miris može vas posramiti, a ako je kroničan, možete zbog njega i da se osamite. Pročitajte kako spriječiti i umanjite smrad.

1) BUDITE ČISTI

Tuširajte se svakodnevno kako biste uklonili bakterije i mrtve stanice kože, njihovu omiljenu poslasticu.
Dobro operite prostor između prstiju i dobro se obrišite nakon tuširanja, jer bakterija voli vlagu

2) SODA BIKARBONA

Nakon kupanja, istrljajte pazuhe i noge sodom bikrabonom. Ona će da upije smrad i održati svježinu.

3) NOSITE PRIRODNU TKANINU

Odjeća npravljena od pamuka, vune, bambusa i lana bolje upija vlagu i dozvolit zraku da cirkulira tako da će se i vaš znoj brzo osušiti.

4) OPERITE RUBLJE

Ne znači da su vam odjeća, ručnici i posteljina čisti ako ne izgledaju prljavo. Često mijenjajte posteljinu (bar jednom tjedno) i perite odjeću nakon svakog nošenja, bez obrzira na vrijeme nošenja.

Neoprana odjeća i posteljina puna je mrtvih stanica kože i ulja, pa je pogodno tlo za život smrdljive bakterije.

5) UZIMAJTE DODATKE PREHRANI

Neugodan miris može biti i posljedica prehrane kojoj nedostaju cink i magnezij. Cink je antiseptik i dio je obrambenog sustava vašeg organizma protiv mikroba. Magnezij je jedna od osnovnih komponenata tisuće enzima. Neprijatan miris može značiti da ne unosite dovoljno vitamina i minerala.

6) STOPALA

Ako imate problema sa smradom nogu, potopite ih u lavor slane vode. Nakon toga nemojte ih spirate, nego ih samo obrišite. So koja ostane na nogama spriječit bakterije da se zadrže na njima.

7) UNOSITE DOVOLJNO TEKUĆINE

Ako pijete dovoljno vode, izbacit toksine iz organizma i održat ćete unutarnji balans. Za dodatno djelovanje, pijte sok od trave pšenice.

Klorofil će neutralizirati toksine, a pored toga je i prirodni antiseptik, zbog čega ćete mirisati svježe.

8) PROMIJENITE NAČIN PREHRANE

Poznato je da crni i bijeli luk i curry potiču neugodne mirise. Meso, naročito govedina i svinjetina, također može utjecati negativno na miris.

9) SMANJITE UNOS KOFEINA

Ako smanjite unos kave, pića s kofeinom i čokolade, mirisat bolje. Konzumacija kofeina u vezi je s neugodnim mirisom, pošto kofein stimulira apokrine znojne žlijezde koje proizvode masnu znoj kojom bakterije vole se hrane.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.