Uklonite šminku s ovih 6 prirodnih ulja

Autor Datum 03/09/2018

Jedan od najvažnijih koraka u ženskoj ljepoti je uklanjanje šminke. Možete ostaviti šminku tijekom cijelog dana. Međutim, važno je ukloniti je prije nego što odete u krevet da biste spriječili oštećenje kože. Problem je u tome što mnogi ljudi ignoriraju važnost svakodnevnog uklanjanj šminke i kreću u krevet sa šminkom i dalje na svojim licima. Kao rezultat toga, njihove pore postanu začepljene, povećava se rizik od pojave akni, a razni kožni probleme koji mogu uzrokovati prerano starenje mogu se pojaviti.

Ulje od ruže za uklanjanje šminke

Ulje od ruže za uklanjanje šminke

Zbog toga je dobro saznati o nekoliko alternativnih proizvoda koje možete upotrijebiti za uklanjanje šminke. Osim što su pristupačniji, oni neće uzrokovati nuspojave. U današnjem članku želimo govoriti o šest prirodnih ulja čija svojstva olakšavaju uklanjanje šminke dok dodaju hranjive tvari vašoj koži.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je prirodni proizvod koji se svakodnevno može koristiti za uklanjanje šminke. Njegova uljasta tekstura i antioksidativna svojstva pomažu pore, ostavljajući vašu kožu da izgleda glatko i zdravije.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Umočite pamučni jastučić u malu količinu maslinovog ulja i obrišite površine koje imate za uklanjanje šminke.
  • Obavezno temeljito očistite kožu i uklonite višak ulja suhom krpom.

Bademovo ulje

Bitne masne kiseline i antioksidanti koji se nalaze u bademovom ulju mogu se koristiti za smanjenje učinaka agresivnih kemijskih proizvoda i okolišnih toksina. Njegove prirodne prednosti uklonit će sve nečistoće koje se nalaze u porama i smanjiti upalu. To smanjuje rizik od pojave akni.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Utrljajte malu količinu bademovog ulja preko kože gdje želite ukloniti šminku pomoću čistog pamučnog jastučića.

Kokosovo ulje

Među brojnim namjenama za kokosovo ulje u svijetu prirodne kozmetike, to je također sjajan način za uklanjanje šminke. Masne kiseline u ovom ulju, u kombinaciji s antibakterijskim spojevima, duboko njeguju kožu i uklanjaju sve nečistoće. Redovita primjena pomaže toniranju kože i smanjuje negativne učinke slobodnih radikala.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Prstima, malo kokosovog ulja razmažite po koži gdje želite ukloniti šminku.
  • Obavezno nanesite tanki sloj i uklonite ga mekom krpom.

Ricinusovo ulje

Zahvaljujući svojim prehrambenim i restaurativnim svojstvima, ricinusovo ulje je postalo jedna od najboljih mogućnosti za brigu o masnim tipovima kože. Iako je još uvijek ulje, može regulirati pH kože i eliminirati nečistoće koje blokiraju vaše pore. Jedna zanimljiva činjenica je da, kada se primjenjujete na trepavice ili obrve, potiče njihov rast i popravak.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Navlažite pamučnu kuglu ili jastučić s ricinusovim uljem i protrljajte ga preko lica dok se ne dobro apsorbira.
  • Zatim uzmite mekanu krpu i uklonite sve tragove šminke.

Ulje avokada

Bogata mastima i aminokiselinama, ulje avokada je izvrsna alternativa za ljude koji imaju tendenciju da imaju suhu ili osjetljivu kožu. Zahvaljujući svojim prehrambenim svojstvima, poboljšava funkciju vaših lojnih žlijezda i povećava razinu vlage. Možete ga upotrijebiti za uklanjanje šminke. U međuvremenu, također pomaže u sprječavanju preranog starenja.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Nanesite malo ulja avokada na površinama s šminkom i obrišite je mekom krpom.

Ulje ruže

Ulje ruže je idealan proizvod za osjetljivu kožu jer kontrolira iritaciju i pomaže održati pH na stabilnoj razini. Njegova tekstura uklanja sve tragove šminke. Istodobno, ona pruža zaštitu od toksina i suhoće kože.
Kako biste ga trebali koristiti?

  • Nanesite dovoljnu količinu ružinog ulja na kožu i uklonite šminku mekom krpom.

Kao što vidite, postoji niz ulja koje možete odabrati, što će vam pomoći ukloniti šminku sa kože bez ikakvih negativnih nuspojava.

To su 100% prirodne opcije za uklanjanje šminke i one su više pristupačne od tipičnih sredstava za uklanjanje šminke koje nalazite u trgovinama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.