Kako ukloniti neželjenu boju kose?

Autor Datum 19/12/2017

Neku žene, ali i neki muškarci odluče da oboje kosu. To može biti dobro, ali u nekim slučajevima boja kose ne bude onakva kakvom su željeli. Prilikom odabira nijanse boje za kosu trebate biti jako pažljivi, pogotovo ako odabirate plavu boju za kosu, a vaša kosa je prirodno smeđe ili crne boje. Posebno sa plavima nijansama boje za kosu, može čak biti i štetan za vašu kosu i vjerovatno nećete imati boju kose koju želite. U drugim slučajevima, boja možda neće prodrijeti ravnomjerno kroz vašu kosu, što će rezultirati da cijelokupna boje kose ne izgleda dobro.

Uklanjanje boja za kosu je težak proces, a neki čak odabiru da jednostavno ofabraju kosu tamnom bojom.

Mnogo je pogrešaka koje možete napraviti kada farbate kosu. Međutim, postoje određene stvari koje možete učiniti kako biste spriječili najčešće pogreške prije nego što otvorite bocu, kao što su:

  • Ne kupujte jeftinu boju za kosu. Određene jeftine robne marke mogu zapravo oštetiti vaše vlasište i uzrokovati svrbež ili prljavštinu, kao i gubitak kose.
  • Koristite pravu količinu boje za kosu. Ako imate vrlo dugu kosu, trebat će vam više bočica. S druge strane, previše boja može biti vrlo štetno za vašu kosu.
  • Posjetite stručnjaka. Ne dopustite da netko s malo iskustva farba vašu kosu, pogotovo kada odaberete plave nijanse boje za kosu.
  • Zapamtite učinke vremena i šamponiranja. Vaša boja kose će nestati i možda čak i izblijediti, sve ovisi od kvaliteti boje za kosu.

Evo nekih učinkovitih i prirodnih načina uklanjanja boje za kosu i izbjegavajte prekomjerno uništavanje svoje kose.

Maska od jabukovog sirćeta za uklanjanje boje za kosu

Za pripremu ove maske koja može ukloniti neželjenu boju kose biti će vam potrebno: 2 žilice sode bikarbone, 4 žilice jabukovog sirćeta i topla voda, plastični spremnik i kapa za tuširanje.

Način pripreme maske za kosu: Prvo u zdijeli pomiješajte jabukovo sirće i sodu bikarbonu, da dobijete homogenu smijesu. Zatim dodajte toplu vodu i izmješajte.

Način primjene maske na kosu koja uklanja neželjenu boju kose: Nanestive ovu mješavinu kroz kosu, nakon što mješavinu ravnomjerno naneste onda masirajte kosu tri minute. Navucite kapu za tuširanje i ostavite da maska dijeluje 30 minuta. Nakon toga operite kosu sa puno tople vode. Ako je vaša boja kose previše tamna, ovu masku možete koristiti maksimalno tri puta tjedno.
Možda ćete također morati povećati omjer svakog sastojka , ovisno o tome koliku dužinu kose imate.

Šampon za uklanjanje neželjene boje za kosu

Za pravljenje šampona koji uklanja neželjenu boju za kosu biti će vam potrebno: šampon protiv peruti i dvije žilice sode bikarbone (20 grama).

Način pripreme šampona: Uzmite količinu šampona kojeg inače koristite za pranje vaše kose i pomiješajte sa sodom bikarbonom u staklenoj posudi.

Način korištenja šampona: Nanesite na kosu kao i obični šampon, dobro istrljajte kosu i pustite da dijeluje pet minuta. Nakon toga isperite kosu sa puno tople vode. Ovaj tretman možete ponoviti koliko god puta je potrebno ali zapamtite, prekomjeno korištenje nije dobro za vašu kosu. A ako primjetite kakve negativne učinkte prestanite koristiti ovaj tretman.

Soda bikarbona za uklanjanje neželjene boje kose

Za ovaj recept biti će vam potrebno: 2 žilice sode bikarbone i jedna žilica sok od limuna(10 ml).

Priprema i primjena sode bikarbone: Pomiješajte sastojke u staklenoj zdijeli, dobijte homogenu smijesu. Nanesite na kosu i ostavite da dijeluje pet minuta. Nakon toga operite kosu sa puno tople vode kako bi uklonili neželjenu boju kose.

Sok od limuna za uklanjanje neželjene boje kose

Za pripremu je najbitnije da iscjedite nekoliko limuna kako bi dobili dovoljno soka od limuna. Nakon toga operite kosu kao i uvijek, koristite šampon i nemojte ispirati. Onda nanesite sok od limuna na kosu i dobro utrljajte. Ostavite da dijeluje tri minute i poslije toga primjenite regenerator za kosu. Konačno operite kosu sa puno tople vode. Ovaj postupak možete ponoviti onoliko puta koliko vam je potrebno.

Budući da je prirodni sastojak, neće naštetiti vašoj kosi. Također sok od limuna može pomoći osobama koje imaju masnu kosu jer sok od limuna uklanja višak ulja.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.