Ulje čajevca protiv gljivica na stopalima

Vrijeme je da pripremite stopala za laganiju obuću, ali i da se riješite gljivica uz pomoć prirodnih preparata, jer kemija nekada ne pomaže u borbi protiv njih.

Ako se patite sa “atletskim stopalom” i gljivicama koje se uporno vraćaju, iako koristite preparate i kreme koje suspecijalno kreirani za to, vrijeme je probati nešto sasvim obično, jer će vam pomoći.

Čajevac ili čajno drvo je zimzelena biljka porijeklom iz Australije, a ulje čajevca je izvanredno za njegu kože. Aboridžini su koristili listove za liječenje posjekotina, opekotina i infekcija.

Do ulaska antibiotika u široku uporabu, ulje čajevca je bilo glavni lijek protiv infekcija u Australiji. Ulje čajevca se pokazalo kao lijek za atletsko stopalo.

Istraživanja su pokazala da oni koji primjenjuju otopina sa 50 posto ulja čajevca jedan mjesec u većini slučajeva izliječiti atletsko stopalo. Ulje čajevca djeluje protiv gljivica, bakterija i virusa. Ulje čajevca nije otrovno, pa se može nanositi na kožu u punoj koncentraciji, na manje površine iu tankom sloju.

Dakle, namažite ovo ulje na područja koja su zahvaćena gljivicama, dva do tri puta dnevno, tijekom tjedan ili dva. Nastavite s primjenom, čak i kada simptomi nestanu još jedan tjedan.
Izvor:nadlanu.com