Ulje pšeničnih klica – Kako dijeluje na kosu

Autor Datum 28/08/2018

Ulje pšeničnih klica je proizvod koji potječe od male klica pronađene unutar zrna pšenice. Ulje pšeničnih klica se ističe zbog karakteristične tamne jantarne boje i glatkog mirisa. Također, cijenjeno je zbog visokog sadržaja esencijalnih hranjivih tvari. Ulje pšeničnih klica također ima nekoliko medicinskih i kozmetičkih primjena. Mnoge tvrtke ga čak i miješaju u nekim od njihovim proizvodima za njegu kože i kose. To je zato što, nakon što se apsorbira, ima hidratantni i pomlađujući učinak na vašu kosu. To je izvor esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa i visoko kvalitetnih bjelančevina. To pomaže u sprječavanju i liječenju nekoliko estetskih problema. Budući da mnogi ljudi još nisu pokušali, u ovom članku želimo podijeliti 6 pogodnosti i prednosti za zdravlje vaše kose. Obavezno ulje pšeničnih klica koristite na svojoj kosi i sami vidite kakve rezultate daje njegovo korištenje.

Pšenica

Pšenica

Potiče zdrav rast.

Primjena ulja pšeničnih klica na korijen vaše kose je izvrsno rješenje za suzbijanje pretjeranog gubitka kose i ubrzavanja rasta kose. Ovaj proizvod koncentrira značajnu količinu vitamina B-kompleksa. Oni su nužni za stimulaciju staničnog rasta i stvaranja tkiva. Njegovi proteini jačaju vašu kosu i folikule. Na taj način spriječite će lomljenje, prekomjernu suhoću i druge promjene koje utječu na gubitak kose.Osim toga, ovo ulje sadrži esencijalne masne kiseline i vitamina E reguliraju proizvodnju ulja u vašem tijelu. Također pomaže da kosa bude bujna, sjajna i zdrava.

Bori se protiv suhoće kose

Zdrave masti u ulju pšeničnih klica uključuju ulja poput linolenskog ulja i palmitinske kiseline. Ove ulja lako apsorbiraju u vaše vlasište i pomažu u hidrataciji suhe kose. Antioksidanti bore se protiv oksidativnih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Osim toga, oni također smanjuju neravnoteže pH koje uzrokuju suhoću. Vitamini A , D i E jačaju vaše kosu. Istodobno je čine sjajnom i vlažnom.

Dijeluje kao prirodno regenerator za kosu

Zbog glatke teksture i visoke koncentracije bitnih hranjivih sastojaka, ova vrsta ulja može se koristiti za zamjenu komercijalne regeneratore za kosu. Nije samo jeftiniji. Također daje vašoj kosi mnogo više prednosti od kemijskih sredstava. Njegove zdrave masti pomažu u održavanju sjajne kose. Osim toga, uklanja čvorove koji imaju tendenciju da se vaša kosa slomi prilikom četkanja.

Kontrolira kovrčavost

Mala količina ulja pšeničnih klica u vašoj kosi pomaže smanjiti estetski električni učinak koji poznajemo kao kovrče. Zahvaljujući svojoj teksturi, pomaže hidratizirati i ispravlja vašu kosu. Iako je to masni proizvod, ako se koristi u malim količinama, ne mijenja prirodnu proizvodnju ulja. Također vam ne ostavlja masnu kosu.

Štiti vaše vlasište

Bjelančevine, vitamin E i esencijalne masne kiseline koje ovaj proizvod ima su hranjive tvari koje su vrlo bitne za vaše vlasište. Prije svega, oni reguliraju vašu prirodnu pH razinu. Ovi spojevi također potiču uklanjanje mrtvih stanica kože koje se nakupljaju na površini vlasišta. Koristeći u masažama potiče cirkulaciju na ovom području. Kao rezultat, ona potiče staničnu kisikaciju i transport hranjivih tvari. Ima zanimljiv antibakterijski i antifungalni učinak . To sprječava i liječi perut i druge vrste bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Pomaže kod ispucalih vrhova kose

Iako nije uvijek moguće spriječiti ispucale vrhove kose, dobar je izbor hidratirati ih uljem pšeničnih klica. Tako će izgledati bolje. Linoleinska kiselina, B-kompleks i E vitamini djeluju zajedno kako bi popravili oštećenje vaše kose. Oni dijeluju na ispucale vrhove vaše kose.

Kako koristite ulje pšeničnih klica na kosi?

Ulje pšeničnih klica može se koristiti samo ili kao dio tretmana za vašu kosu

Ovisno o tome što vaša kosa treba, možete koristiti malu količinu na vlasiše, ili na cijelu kosu:

  • Najbolje je da ga koristite tijekom dana kada imate nekoliko sati odmora. To je zato što kada imate više vremena prije pranja kose, onda će ovo ulje duže dijelovati na kosu.
  • Uvijek koristite umjerenu količinu. Prekomjerne količine može biti teško isprati s normalnim pranje kose.
  • Koristite ga dva ili tri puta tjedno, ovisno o vrsti tretmana koji želite dati kosi.

Ulje pšeničnih klica možete kupiti u trgovini zdrave hrane ili kozmetičkoj trgovini. Neka ovo ulje bude dio vašeg tretmana za kosu i vidjete ćete kako dijeluje. Ako želite pomoći ostalim osobam koje žele da imaju zdravu kosu onda podjelite ovaj članak na Facebook.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.