Uljepšajte svoj dom uz ove dekoracije

Autor Datum 30/09/2016

Da promijenite i osvježite izgled vešeg stana, ne mora mnogo da vas košta. Potrebne su vam samo dobre ideje.
uljepsajte-svoj-dom-uz-ove-dekoracije

Dizajner Frank Fontana i suradnik “Oprah magazina” predlaže 7 načina kako uljepšati svoj dom.

1) SNAGA PRIRODE
Neka vas inspirira priroda u uređenju. Napunite pletenu košaricu opalim lišćem, grančicama, dodajte maštovite trake, kuglice. I vrt može biti kreativni “pokretač”: operite alate, špatule, grabljice, pa ih odložite u glinene lonce ili nabavite starinske alate pa ih umotajte u svježe lišće.

Biće to zanimljiv dekor. Napravite sezonski zid na kome ćete napraviti kolaže od grančica, lišća, prešanih biljaka.

2) PRVI POGLED

Dojam o tome kakav je vaš “toplo gnijezdo” ostavljate već na ulaznim vratima. Zato ako želite očiglednu promjenu zamijenite otirač, bravu, zvuk zvona, stavite pločicu sa prezimenom … obojte i ukrasite špijunku, na primjer, starim ramom za slike ili jednostavno prefarbajte vrata.

3) MIRIS MORA

Odaberite veliku morsku školjku i neka ona bude zdjela za bombone ili grickalice. Nabavite sintetičke korale, koji su jeftiniji, duže traju i bolje se uklapaju u kućni ambijent od pravih. Uvijek će vam prijati pogled na “morski kutak”.

4) KUHINJSKI ELEMENTI

Osvježite kuhinjske elemente tako što ćete ih ofarbati ili jednostavno skinite vratašca i dobit ćete “europski stil kuhinje“. Ponekada će biti dovoljno i da samo izglanca, ispolirate komade namještaja i da oni izgledaju kao novi.

5) SEZONSKI NAMEŠTAJ

Kao što mijenjate, odlažete i čuvate sezonsku garderobu, tako napravite i sezonski namještaj i dekor.

Zimi stavljajte tamnije prekrivače, jastuke, zavjese, a ljeti svjetlije. Imajte i posebne ukrase za različita doba godine i praznike, pa kada im dođe vrijeme postavite ih u stanu.

Ovako “sortiranje” stvari dobro je i za razbijanje monotonije – kad vam nešto dosadi uvijek možete iz fundusa pronaći atraktivan detalj za novi izgled.

6) POSTAVITE OGLEDALO

Strateški potez. Kada okačite ogledalo u stanu dobivate enormno veću količinu prirodne, dnevne svjetlosti. Ako ste u mogućnosti objesite veliko ogledalo u dnevnoj sobi izravno biti na udaru sunčeve svjetlosti. Ogledalo doprinosi i vizualnom proširenju malih prostorija, pa će korist biti višestruka.

7) SREDITE GARAŽU
Bilo koji “ekstra” prostor da imate – pretvorite ga u vlastiti kutak. Garaža, vešernica, podrum (ako je čist i uredan) … ako se riješite smeća, uskladištenih stvari, starih sanki i raznog otpada, okrečite, unesite stolice ili jednostavno velike jastuke za sjedenje i dobit ćete kutak za vas i vaše prijatelje.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.