Unikatni bidermajeri za moderne mlade

Autor Datum 15/11/2018

Moderni mladenci uvek znaju šta žele – netradicionalno venčanje. Upravo takav bi trebalo da bude i svaki element ovog dana, pa vam tako donosimo ideje kako sve mogu izgledati unikatni i posebni bidermajeri, koji će sasvim sigurno privući pažnju svih zvanica i učiniti da se i vaša svadba dugo prepričava.

Unikatni bidermajeri

Bidermajeri sastavljeni od nakita

Ako ste mislili da bidermajeri nužno moraju biti sastavljeni od cveća, prevarili ste se.
Naime, sve su popularniji bidermajeri koji su u potpunosti sačinjeni od nakita, a koje samo sa strane, stidljivo, ukrašava poneki cvet.

Bidermajeri su prešli dug put od diskretnog ukrašavanja cirkonima i biserima, preko dekorisanja krupnijim komadima nakita, od broševa do privezaka, filigranski i bogato rađenih, i postali bidermajeri u potpunosti sačinjeni od nakita.

Tako se sada mogu birati bidermajeri koji su u celini sačinjeni od bisera, sa nekoliko belih ruža provučenih kroz ovo biserno „cveće“, ili pak bidermajeri sačinjeni od srebrnog cveća ispujenog biserima. Ni zlatni detalji ne zaostaju, pa su tako potpuno zlatni bidermajeri, koji su sastavljeni od zlatnih „ruža“, veliki hit u Americi.

Šareni bidermajeri sa romantičnim dodacima

Ako vam bidermajeri od nakita deluju ipak kao kič, onda bi trebalo da razmislite o diskretnijim i romantičnijim ukrasima.

Takvi su, na primer, bidermajeri namenjeni prolećnim venčanjima, koji imaju ukrase u vidu dodatih leptirića na cveću. Takvi bidermajeri deluju veoma simpatično i nežno.

Drugu opciju predstavlja kombinacija suncokreta i poljskog cveća sa lanenom trakom oko stabljika, jer ovakvi rustični bidermajeri, koji odišu prirodom u celini, asociraju na romantični piknik na proplanku.

Sa druge strane, tzv. letnji bidermajeri mogu biti u potpunosti sačinjeni od šarenog cveća, kome će biti dodate školjke i morske zvezde.

Nekonvecionalni bidermajeri u skladu sa prirodom

Moderne mlade nikako se ne moraju odlučivati za klasične crvene ili bele ruže – okrenutost prirodi donela je i ideje za razne stilove buketa. Tako su bidermajeri rađeni u nestandardnim formama ili od sezonskog cveća postali pravi hit u čitavom svetu.

Pri tome se misli da su bidermajeri izgubili klasičnu okruglu formu, te da se prešlo na manje uobičajene oblike, poput onih u okviru kojih se ne režu stabljike, te su tako sve dominantniji i nešto veći bidermajeri.

Dalje, bidermajeri od lala, kala ili suncokreta sve su popularniji, dok su oni od poljskog cveća posebno aktuelni leti. Još jedan predlog su i bidermajeri sastavljeni od jorgovana, koji predivno izgleda i još bolje miriše, a najčešće se kombinuje sa belom ukrasnom trakom.

Za njima ne zaostaju ni bidermajeri u obliku srca, koji se u potpunosti prave od plodova jeseni za jesenja venčanja. Oni se sastavljaju od kestenja, žirova i lišća, te raznih bobica i čak zrna grožđa, te dleuju veoma inspirativno.

Sa druge strane, zimska venčanja osvojili su bidermajeri sačinjeni od šišarki i borovih grančica, cveta božićna zvezda i belog perja, koji deluju veoma šik i otmeno.

Ne treba zaboraviti i da bidermajeri za svadbe tokom leta imaju, pored morskih detalja, i tu karakteristiku da se najčešće rade od žutog cveća, poput suncokreta ili žutih lala, te dekorišu trakom sa mornarskim dezenom.

Za proleće su, pak rezervisani bidermajeri u pastelnim bojama, koji mogu biti i u formi lopte sa ručkom ili sa trakama koje padaju u punom krugu. Prolećni bidermajeri se, mahom, sastavljaju od raznih nežnih nijansi poljskog cveća.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.