Upotreba limuna za detoksikaciju

Svakodnevno smo izloženi otrovnim hemikalijama putem zraka kojeg udišemo i hrane koju jedemo. Ako ne uspijemo se riješiti štetnih toksina oni mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme u tijelu. Limun za detoksikaciju vam može biti od velike koristi. Mi vam danas predstavljamo nekoliko načina kako možete iskoristiti limun za detoksikaciju.

Zašto limun za detoksikaciju?

Limun je bogat antioksidansima i vitaminom C. Limun će osloboditi tijelo od štetnih toksina bez ikakvih nuspojava.

Evo nekoliko načina kako možete iskoristiti limun za detoksikaciju:

Kao smoothie
Smoothies sa limunom će podići energiju, ubrzati metabolizam i očistiti probavni sustav ako ga uziamte svaki dan ili svaki drugi. Idući put kada pravite smoothi dodajte malo limuna.

Limuna dodatak za vaša jela
Možete svakodnevno osvježiti obroke tako što ćete dodati malo limuna u njih ili ga dodajite umjesto soli. Kada pravite zelenu salatu obavezno dodajte malo soka od limuna. Na ovaj način ćete ubrzati detoksikaciju organizma.

Napravite pastu za čišćenje kože od toksina
Jednostavno pomiješajte kurkumu i sok od limuna, dobivenu smjestu koristiti za čišćenje tijela od toksina kroz pore na koži.

Pijte vodu sa limunom
Dodajte kolutić krastavca i sok od limuna u čašu vode. To je odličan način detoksikacija organizma, ubrzavanje metabolizma i poboljšavanje probavnog sustava.

Limun i đumbir za detoksikaciju
Pomiješajte sok od limuna i komadić đumbira. Sve što trebate je jedan mali komadić đumbira i svježe iscjeđen sok iz dva limuna. Ovaj recept će također ojačati vaš imunološki sustav.

Jedna šoljica čaja od limuna
Pijenjem jedne šoljice čaja od limuna dnevno možete napraviti dosta toga za svoje tijelo kada je upitanju detoksikacija. Ujedno ćete osjećati svježe i puni energije.

Limun u kombinaciji sa povrćem
Kada pripremate bilo koje povrće obavezno dodajte koju kap limuna. To će isto biti od velike pomoći za detoksikaciju.