Protiv uraslih dlačica sa pravilnom depilacijom

Autor Datum 22/07/2018

Ako ste primijetili urastanje dlačica na koži, prije svega promijenite način depilacije. Prije toga je potrebno napraviti manju pauzu, ne depilirati dlake nikako dok ne prođe upala. Kada nastavite s depilacijom, radite je u smjeru rasta dlaka. Možda će trebati malo više vremena, ali na taj način ćete smanjiti postojeće upalne procese.

Kod uraslih dlačica ne preporučuje se depilacija voskom.

Kod ovog postupka dlačice se uklanjaju u suprotnom smjeru od njihovog rasta, pri tome se često lome i iskrivljuju se, što dovodi do upalnog procesa i iritacije, koji na kraju dovodi do urastanje dlaka u kožu. Najbolji, najbrži i najjednostavniji način dobivanja glatke kože je ipak brijanje.

Također, u borbi s uraslim dlačicama pomaže redovan piling kože uz pomoć spužve ili specijalne rukavice. Kada skidate ogrubeli dio kože, urasle dlačice su sve bliže površini kože i kroz neko vrijeme ih možete odstraniti. Ovo možete uraditi sami u kućnim uvjetima.

Redovan piling sprečava dalje urastanje dlačica.

Nakon pilinga ne zaboravite hidratantnu kremu ili losion. Za postizanje vidljivih rezultata, piling se provodi svaki dan. Kao kućnu varijantu pilinga možete koristiti smjesu maslinovog ulja i morske soli, jogut i soli ili šećera, soc od kave itd.. Spremljeni piling uz blagu masažu nanijeti na tijelo pamučnom rukavicom.

Svakodnevno, prije i poslije brijanja, tretirajte kožu pilingom sa bilo kojim proizvodom (jogurt, kefir, kiselo mlijeko itd.. Sa dodatkom soli, šećera, soca od kave ili pahuljica). Takav piling omogućava brzo, glatko brijanje, bez dodatne iritacije (u bikini zoni) i bez potrebe da brijač povlačite dva puta po koži.

Nakon postupka depilacije koristite protuupalna i umirujuća sredstva, recimo tinkturu od nevena, biljni glicerin ili mast ihtiola. Ako ste ipak učinili nešto pogrešno i izazvali iritaciju i crvenilo kože – uzmite 2 tablete aspirina i pomiješajte sa glicerinom, namažite kožu i crvenilo će odmah nestati (ovo je savjet dermatologa).

Da poslije depilacije ne dođe do urastanje dlačica, poštujte oviih jednostavnih savjeta:

– Prije depilacije istuširajte se vrućom vodom. Koža se nasparam, dlačice postaju mekše i lakše ih je ukloniti;

– Temeljito očistiti kožu prije depilacije i učiniti gore navedeni piling kože, koji skida mrtve stanice i sprečava urastanje dlaka;

– Depilaciju provodite u smjeru rasta dlaka;

– Poslije depilacije koristiti gore navedena sredstva za umirivanje kože;

– Svaki dan radite piling kože;

– Depilaciju kože radite navečer, prije spavanja, ali izbjegavajte je na iziritiranoj i upaljenoj koži.
Izvor: uspesnazena.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.