Uspješno mršavljenje uz 500 kalorija manje dnevno

Za uspješno mršavljenje je potrebno unositi manje kalorija nego što treba tijelu. Da biste izgubili pola kilograma tjedno, potrebno je unositi 3500 kalorija manje tijekom tjedna. To znači da dnevno treba unositi 500 kalorija manje. To možda zvuči teško, ali je ustvari jednostavno, au tome vam mogu pomoći ovi savjeti.

Ne preskačite doručak

Dokazano je da osobe, koje nikada ne preskaču doručak, tijekom dana unesu manje kalorija jer manje žude za hranom, osobito jednostavnim ugljikohidratima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da će vam doručak omogućiti da tijekom dana unijeti i do 600 kalorija manje.

Doručkujte jaja

Osobe, koje pojedu 2 jaja za doručak, u prosjeku unesu 400 kalorija manje u toku dana, u odnosu na osobe koje ne doručkuju jaja. Jaja su odlična namirnica jer ih možete pripremati na različite načine pa vam neće dosaditi. Jedite ih kuhane, kao kajganu s raznim povrćem ili poširane.

Prestanite piti sokove

Ako svakodnevno pijete sokove, vrlo lako će vam biti smršaviti ukoliko prestanete ih konzumirate. Voda i čajevi su najbolji izbor za hidrataciju i utaživanje žeđi. Okus vode i čajeva možete obogatite omiljenim voćem.

Vježbajte kraće, ali više puta tijekom dana

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje tijekom svake pauze za reklame dok gledaju televizor skaču ili trče u mjestu, potroše i do 300 kalorija više. Možete dodati i vježbe snage, kao što su čučnjevi, sklekovi i iskoraci. Tako će vaše tijelo da troši kalorije čak i kada opet sjednete.

Prestanite jesti ispred televizora

Istraživanja su pokazala da osobe, koje jedu ispred televizora, unesu oko 300 kalorija više. Glavni razlog jeste taj što niste fokusirani na hranu i niste ni svjesni koliko ste čega pojeli. Televizor privlači vašu pažnju, zato uvijek jedite za stolom i fokusirajte se na žvakanje, okus i miris hrane.
Izvor:centar zdravlja