Usporite starenje sa ovih pet savjeta

Autor Datum 08/06/2018

Proces starenja je prirodan i to nije nešto što možete zaustaviti. S godinama koža počinje gubiti vlagu i postaje osjetljivija.

Međutim, postoje načini pomoću kojih možete usporite proces starenja i izgledate mlađe nego što jeste.

Pijte puno vode

Ljudsko tijelo se sastoji od 60 posto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše vrijedne resurse koje treba puniti. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako tijelo biti hidrirano i izgledat svježije i osjećati se zdravije, voda pomaže vašem probavnom sustavu da bolje funkcionira.

Smanjite stres

Svaka osoba ima stresova u svom životu, ali ako to naučite kontrolirati, biće vam mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad ste pod stresom poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežano generiranje kalogena. Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Svoju pozornost možete preusmjeriti na razne druge stvari kao što je, na primjer, vježbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu dasmanje stres, poboljšati protok kisika i krvi, te poboljšati razinu energije.

Počastite lice voćem

Napravite masku za lice s voćem po vašem izboru. Možete na lice da stavitemasku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Na lice možete staviti i jagode narezane na krugove. Jagode sadržebeta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnavljanju kalogena. Prirodna aloja vera je odlična za borbu protiv starenja kože.

Redovito vježbajte

Vježbanje je sastavni dio režima za njegu kože. Fizička aktivnost će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšat i cjelokupno zdravlje, te kondiciju. Pomaže iu zaštiti od srčanih problema, ali i da se osjećate, te izgledate mlađe. Vježbanje potiče protok krvi u tijelu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardio-vaskularna vježba koja produžava život.

Zdrava prehrana

Trebalo bi da se pridržavate što zdravije prehrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbjegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jesti, to ćete se osjećati i izgledati bolje.
Izvor:magazin.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.