Uz tikvice brže do vitke linije

Nemojte propustiti sezonu tikvica, jer je ovo povrće izuzetno zdravo i rijetka namirnica kod koje svaki dio može iskoristiti. Važno je samo da dobro operete svaki plod, zato što je kora, ako je sjajna i neoštećena, jestiva koliko i “meso” i sjemenke.
tikvice za vitku liniju
Najbolje je da ih jedete svježe i sirove, pošto ćete tako unijeti mnoštvo minerala: magnezij, mangan, fosfor, bakar, željezo, cink i kalcij, ali i vitamin C, B, folnu kiselinu, beta-karoten … Zbog visokog sadržaja dijetalnih vlakana preporučuju se osobama s “lijenim” crijevima, jer blagotvorno djeluju na probavni sustav i uklanjaju toksine.

Naročito su dobre za one na dijeti, pošto sadrže malo kalorija u odnosu na njihovu masu, tako da obroci mogu biti obilni, a da se ne debljate.

U tom slučaju je bolje da ih ne gulite, jer u kori ima najviše celuloze (dijetalnih vlakana). Rendane tikvice možete kombinirati sa svježom mrkvom, kupusom i rajčicama, kako biste unijeli još više minerala i vitamina, a obrok učinili ukusnijim i “jačim”. Ovaj zdrav obrok se preporuča u bilo koje doba dana, najbolje za večeru. Pomoću tikvica ćete se “obračunati” i sa kolesterolom i visokim krvnim tlakom, a višak kilograma će lagano početi nestaje. Mnoge slavne ličnosti poput Sofije Loren i Alena Delona su bile pobornici dijeta s tikvicama.
Izvor:novosti