Velika promena za malo novca

Autor Datum 15/01/2018

Ako želite da unesete neku novinu u vaš dom, a ipak ne biste da potrošite veliku količinu novca, onda vam predlažemo da preuredite nameštaj u stanu ili možda dodatne neki dekorativni detalj. Svakako, treba imati na umu da i jedna mala promena može da bude vizuelno efektna. Od čega najpre početi?

Za početak treba osmisliti kreativnu ideju koju možete realizovati uz malo novca i malo vremena. Takođe, važno je da možete sami da uradite osmišljeno, jer ako biste pozvali majstora, to bi vas koštalo i vremena i novca i živaca. Zato krenite od malih stvari. Tako recimo, možete u svoj dom doneti nove police i stalaže. One mogu da posluže za vaše knjige ili omiljene magazine, a na vrh policemožete staviti lampu u boji i obliku po vašoj želji. Takođe,ako imate praznog prostora u dnevnoj sobi između ugaone garniture i stočića,možete ubaciti i omiljenu fotelju u koju uvek možete udobno da se zavalite i odmorite. Veliku ponudu kvalitetnih modela fotelja možete pogledati na sledećem linku.

Kada su knjige u pitanju, treba napomenuti da ne treba da budu razbacane, jer ako su na svakom ćošku po stanu,one privlače pažnju i stvaraju neželjen egekat. Zato izdvojitemalo vremena i napravite malo reda u vašem kreativnom haosu.

Ukoliko su vam zidovi prazni i bez ikakvih ukrasa, uvek možete okačiti neku sliku ili uramiti omiljenu fotografiju. Takođe, ako volite da skupljate školjke na plaži, sada ih možete iskoristiti kao dekoraciju u vašem hodniku ili kuhinji. Tako će vas ovi sitni detalji podsećati natople letnje dane, more, plažu i uživanje. Svakako, brojne detalje možete promeniti u domu.

Umerenost, pre svega!

Naime, ako nemate dovoljno novca da kupite fotelje ili novi nameštaj u stanu,onda sigurno možete da izdvojite malo novca i da promenite zavese, abažurena lampama ili staze po domu. Možda u ovom trenutku niste spremni ni za pomisao, a kamoli za promenu ugaone garniture, ali sigurno možete da iskoristite vaše drage fotografije. Izaberite nekoliko istih ramova za slike i okačite omiljene fotografije sa venčanja ili sa proslave rođendana vašeg mezimca.

Jedna od mogućih sitnih, a efektnih promena jeste ugradnja ogledala na zid. Ukoliko nemate ogledalo, onda možete da iskoristite prazan prostor na zidu u hodniku, jer ćete dobiti vizualno bolji efekat, pri čemu će vaš dom izgledati prostranije i svetlije. Naravno, ako već posedujete ogledalo,onda možete da ugradite neki raskošni ram.

Međutim, koliko god da vam je stan prostran i bez obriza da li imate manje ili više mesta za nameštaj,treba znati da se ukrasne sveće uklapaju u svaki enterijer. Posebnu pažnju privlači nekoliko sveća različitih veličina, ali iste boje na jednom mestu. Imajte to na umu kada budete razmišljali o nekoj promeni u vašem domu. A ako više volite cveće,onda jedna sobna biljka svakako će imati posebnu draž, a ako pak želiteda vas sve podseća na proleće, onda bi trebalo na fotelje, sofe ili kauče koristiti prekrivače sa cvetnim dezenima ili pak za navlake na jastucima i posteljinama u spavaćoj sobi. A ako biste da osvežite enterijer, onda dodajte u vaš dom zelenu boju, pa ako ne biste da krečite stan, onda dodajte zelene zavese, tepihe ili možda lampe. Sve u svemu, izbor je na vama, zato zapamtite nekada je manje zapravo više, jer imajte na umu da je umerenost najvažnija.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.