Vikend dijeta – smršavite do 3 kg za vikend

Ova dijeta se sastoji od malog broja namirnica koje se lako pripremaju, jednostavna je za primjenu, jela su lagana i laka za probavu pa će dobrobiti osjetiti i vaš probavni sustav.

SUBOTA

Doručak: Niskokalorični jogurt, odnosno jogurt s niskom razinom masti i sezonsko svježe voće

Ručak: Barena riba začinjena samo limunovim sokom i maslinovim uljem, zelena salata također s limunom i maslinovim uljem, dvopek od integralnog brašna.

Večera: Niskokalorični jogurt i kuhane tikvice, može i neko drugo povrće.

NEDELJA

Doručak: šalica čaja od metvice, bez šećera, integralni dvopek, parče praške šunke.

Ručak: Barena boranija začinjena češnjakom i sokom limuna.

Užina: 250 grama sezonskog voća, (izbjegavati banane)

Večera: integralni dvopek, zelena salata, šalica čaja bez šećera

PREDNOSTI

Vikend dijeta ima efekt pročišćavanja organizma za kratko vrijeme. Kako se sastoji od malog broja namirnica koje se lako pripremaju, jednostavna je za primjenu, jela su lagana i laka za probavu pa će dobrobiti osjetiti i vaš probavni sustav. Uz skidanje dva do tri kilograma masnih naslaga, vjerojatno ćete se riješiti i velikog broja štetnih tvari. Ovakva prehrana brzo će poravnati vaš trbuh.

NEDOSTACI

Ukoliko ste gurman i obroci su vam inače obimni, ova dijeta vam može teško pasti. Odrazit će se na vaše raspoloženje i bit ćete pomalo mrzovoljni, naročito ako ste navikli unositi veće količine ugljikohidrata.
Dijeta je prilično restriktivna i po vrstama namirnica i po broju kalorija. Zato je nikako ne treba primjenjivati u duljem vremenskom razdoblju. Problem je što se kilogrami mogu nataložiti čim se vratite mnogo kaloričnije načinu prehrane.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.