Viseće petunije za sunčane balkone

Viseće petunije u bezbroj boja su najraskošniji ukras balkona. Najpopularnija sorta ove vrste je surfijnia koja ima velike, krupne cvjetove i može formirati cvjetne prekrivače dužine i do metar i pol.
visece petunije za suncane balkone

Viseće petunije su jedno jednogodišnja biljka, porijeklom iz Amerike, a omiljeno su cvijeće vlasnika terasa, jer bogato cvjetaju u razdoblju od svibnja do listopada.

Da bi slapovi u raznim bojama padali s balkona, viseće petunije moraju se redovito i obilno zalijevaju vodom i hranjivim tvarima. Voda treba biti siromašna krečnjakom, može iz vodovoda ukoliko odstoji. Prihranjuju se jednom tjedno gnojivom za petunije.

Cvijeće bi trebalo da se nalazi na osunčanom mjestu terase gdje ima najviše tijekom dana sunca, a ne bi smjele se zalijevaju tijekom dana, već isključivo navečer i to ne hladnom vodom. Vrlo je važno da se, bar, jednom mjesečno otklanjaju procvjetale dijelovi cvijeta.

Pri zalijevanju treba voditi računa da se ne kvase podacima. Ukoliko se desi da se listovi često suše i žute, to znači im je potrebna prihrana.