Vitamin C je bitan za ljepotu

Iako je nezamjenjiv u održavanju dobrog zdravlja, vitamin C odličan je i za njegu kože. Ovaj vrijedni nutritijentima odgovoran je za stvaranje i održavanje kolagena, te jačanje krvnih žila. Djeluje kao antioksidans i koži pruža elastičnost i sjaj. Organizam ne akumulira vitamin C, pa je stoga njegovo redovito unošenje vrlo važno. Donosimo vam pet razloga zbog kojih ćete svakodnevno unositi vitamin C u organizam.

Poboljšava zdravlje kose

Vitamin C vrlo učinkovito potiče rast kose i osnažuje je. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka u svoju uobičajenu masku za kosu kako bi bila još djelotvornija.

Čini da izgledate (i osjećate se) svježe

Vitamin C igra važnu ulogu u apsorpciji željeza koje je vrlo važan za zdravlje, ali i za izgled. Kada iscrpite zalihe željeza nastupa anemija koja čini da se osjećate slabo i iscrpljeno. Dovoljan unos željeza i vitamina C osigurat će vam dobro zdravlje, energičnost, te svjež izgled.

Nokte čini snažnim

Vitamin C poboljšava zdravlje kože, vezivnog tkiva, kostio i krvnih žila, a time i noktiju.

Sprečava zanoktice

Budući da vitamin C jača nokte i pomaže njihov rast, on ujedno sprečava zanoktice.

Briše znakove starenja

Prema studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, žene koje su u srednjim godinama konzumirale veću dozu vitamin C imale su manje bora i manje suhu kožu. Stoga, stručnjaci preporučuju unositi što veću dozu vitamina C kako biste spriječili pojavu znakova starenja uzrokovanih djelovanjem slobodnih radikala.