Vitamin E i glicerin – pomlađujuća maska za lice

Nedostatak vitamina u organizmu vrlo često utječe i na vanjski izgled – koža izgleda umornom, starom i beživotnom. Čak, iako bismo stalno jeli voće i povrće, vitamini koji se nalaze u njima ne bi bili dovoljni i za organizam, i za kožu. Ali, svakodnevne maske s glicerinom i vitaminom E mogu riješiti ovaj problem. Evo i zašto.

Svi znamo da se vitamin E smatra vitaminom ljepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Djeluje na kožu kao kolagen. Koža se pomlađuje i postaje zategnutija. Glicerin zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj film. Inače, sastojci, dodati u glicerin bolje djeluju na kožu. Dok jedan sastojak hidratizira kožu, drugi je učinkovito pomlađuje. Ne treba vas zabrinjava što odmah, nakon nanošenja maske, koža postaje ljepljiva. Glicerin će se brzo apsorbirati u kožu i taj osjećaj nestaje.

Podmlađujuća maska za lice s glicerinom i vitaminom E uz ovaj recept:

10 kapsula vitamina E probušite iglom i istisnite u bočicu glicerina (25 ml). Promućkajte.

I jedno i drugo ćete pronaći u vašoj ljekarni.
Navečer, sat vremena prije spavanja, dok gledate svoju omiljenu seriju, nanesite masku (smjesu glicerina i vitamina E) na očišćeno lice.

Poslije 40-50 minuta, prebrišite lice salvetom ili vlažnom maramicom, ali ne umivajte se. Lezite spavati. Umivanje ostavite za ujutro.

Kurs maski 14 dana, svakodnevno. Već poslije 6-7 dana primijetit ćete ujednačen ten i baršunastu i svježu kožu lica.

Ako živite tamo gdje je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamjenjiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima koži dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za njegu kože lica i kose kod niske vlažnosti zraka.
Izvor:uspesnazena