Vitaminski napitci za čišćenje krvi

Dosta vam je kroničnog umora, slabokrvnosti, nadutosti, problema sa cirkulacijom? Isprobajte ova tri jednostavna recepta koji pomažu čišćenju krvi i oslobađaju vas navedenih tegoba.

Koristite svježe namirnice i pripazite da su organskog porijekla. Bilo bi najbolje da su iz vašeg vrta. Ali, ako nemate mogućnost da uzgajate svoje voće i povrće, a organsko vam je preskupo, onda birajte proizvode od provjerenih voćara i poljoprivrednika.

1. Svježi sok od cvekle, batata i mrkve

Sastojci: 1 cvekla ,1 batat ,10 mrkvi

U blenderu izmiješajte sve namirnice. Stavite prvo cveklu, batat, a zatim mrkve. Ovaj napitak djelotvorno čisti krv i jetru od toksina. Cikla pomaže da se uveća razinu željeza u krvi. Mrkva je bogata vitaminom A i ima diuretička svojstva koja pomažu izlučivanju toksina i viška tekućine iz organizma.

Sok možete popiti kao doručak ili tijekom dana.

2. Sok od jabuke, cvekle, mrkve, celera i špinata

Sastojci: 1 jabuka ,1 cvekla,8 mrkvi,2 štapića celera 3 šalice špinata

Izmiješajte sve sastojke u blenderu i popijte prije doručka.

Ovaj snažni multivitaminski napitak čisti organizam, obiluje željezom, vlaknima i mineralima, a pozitivno djeluje i na probavni sustav.

3. Tinktura od češnjaka i crnog vina

Sastojci: 12 čenova češnjaka, ½ litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg)

Češnjak očistite, isjeckajte na četvrtine i stavite u staklenku. Dodajte pola litre crnog vina i posudu dobro zatvorite. Držite je na sunčanom mjestu oko dva tjedna. Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmiješali. Nakon dva tjedna, procijedite sadržaj iz staklenke i stavite u staklenu bocu.

Uzimajte jednu žličicu tri puta dnevno, u razdoblju od mjesec dana. Ovaj ljekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma, te ubrzava metabolizam. Ovo je snažan napitak za čišćenje i jačanje krvi, pa ga primjenjujte s razmakom od 6 mjeseci između dva tretmana.
Izvor:Kurir