Vježbe koje možete da radite na poslu

Sa posla se obično vraćamo umorni i gladni, pa ne možemo čim dođemo da vježbamo, nego bismo najprije da se odmorimo i jedemo, a vježbanje kasnije navečer nije preporučljivo.

1) ISTEZANJE NOGU ISPOD STOLA

Dok sjedite u uredu, radite istezanje nogu. Podižite donji dio nogu od poda dok ne ispravite noge u koljenu i dok ne osjetite kontrakciju mišića. Ponavljajte koliko god puta možete.

2) DIZANJE

Ako čekate u redu za fotokopiranje, nemojte samo stajati, nego se Uspinjite na nožne prste. Ako nitko ne gleda, učiniti 30 ponavljanja – podignite pete i stojte na prstima, pa spustite i tako 30 puta. Ako vas netko promatra, podignite se na prste i ostanite tako što duže možete.

3) TRBUŠNJACI

Dok tipkate na kompjuteru, ispravite leđa i podižite koljena u vis, držite ih nekoliko sekundi, pa ih spustite i ponovite koliko god puta možete.

4) OKRETANJE

Za ovo vam je potrebna stolica koja može okretati i prazan ured. Počnite s gore spomenutim trbušnjacima i nakon što ih završite, zavrtite se nogama.

5) PROMIJENITE SPRAT

Umjesto da idete u toalet na istom katu, popnite se na gornji ili se spustite na donji kat stepenicama. Odete li nekoliko puta u toku dana u toalet stepenicama, sagorjet i do 100 kalorija.

6) VUČENJE

Stavite ruke na koljena i naslonite jedan dlan na drugi, a onda zakačite prste jedne ruke za prste druge i povucite što jače možete u lijevo iu desno. Odmorite, pa ponovite. Tako vježbate tricepse, bicepse i prsne mišiće.

7) GURANJE

Stavite ruke na noge i preklopite ih kao za molitvu, a onda ih gurajte – desnu lijevom i lijevu desnom. Tako vježbate tricepse, bicepse i prsne mišiće.

8) STO KAO TEG

Stavite ruke ispod stola, naslonite dlanove na njega odozdo i gurajte ga ka gore. Ili stavite dlanove odozdo i gurajte dolje.

9) MIŠIĆI GLUTEUSA

Dok sjedite u stolici, prebrzo mišiće gluteusa. Dugo ih držite zategnute, pa onda opustite naglo. Ako netko sjedi u blizini, duže držite mišiće zategnutim.

10) AKTIVNI NA PAUZI

Na pauzi za ručak prošetajte po kraju umjesto da sjedite, pa tek u posljednjih pola sata uzmite da ručate.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.