Vježbe koje oblikuju butine i zatežu stražnjicu

Na plaži kao iu gradu, duge, lijepo oblikovane noge, najupadljiviji su ženski adut. Zato, ako želite ovog ljeta biti zapaženi, ne gubite vrijeme, počnite vježbati što prije! Odvojite svakog dana po 30 minuta da zategnite mišiće nogu. Efekti će brzo biti vidljivi, a vi ćete se osjećati ženstvenije i samopouzdanije.

Predlažemo vam nekoliko jednostavnih vježbi za bedra, listove i stražnjicu.

1. Iskorak

Stanite i uzmite utege, pa iskoračite desnom nogom oslanjajući se na stopalo. Napravite dubok čučanj, da osjetite kako se mišići butina i listova zatežu. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa ustanite, promijenite položaj nogu i ponovite vježbu. Učinite 4 serije po 10 do 20 vježbi.

2. Istezanje

Oslonite se na šake i koljena, ispravite leđa, podignite glavu, polako podignite desnu nogu, koliko god možete. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Potom ponovite istu vježbu lijevom nogom. Učinite 2 serije po 10 do 20 vježbi za svaku nogu.

3. Balans

Lezite na leđa, ispravite noge, ruke oslonite uz tijelo. Istovremeno podižite ruke i noge u vis, što više možete. Zadržite se u toj pozi 5 do 10 sekundi i potom vratite u početni položaj. Stopala držite ispravljena. Ponovite vježbu 5 do 10 puta, pa povećavajte broj sukladno fizičkim mogućnostima.

4. Vježba s loptom

Lezite na leđa, oslonite noge na loptu, a ruke ispružite uz tijelo, s dlanovima na podu. Polako podignite ispruženu desnu nogu ka grudima što više možete, ispravite stopalo i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Zatim se vratite u početni položaj i ponovite vježbu lijevom nogom. Učinite 4 serije po 10 vježbi za svaku nogu.
Izvor:Novosti