Vježbe za lijepo oblikovanu guzu

Sada je pravi trenutak da počnete sa zatezanjem i oblikovanjem stražnjice.

Iskorak u stranu

Ova vježba će izolirati mišiće na vanjskom dijelu bokova, stražnjice i unutarnje strane bedara.
Stanite raširenih nogu, šire od ruba ramena i spustite se u čučanj oslanjajući se na lijevu nogu, dok desnu ispružite u stranu. Prsti lijevog stopala ne bi smjelo prijeći zamišljenu granicu koljena. Lagano se nagnite naprijed da biste mogli izvesti vježbu i održavati ravnotežu, a ruke ispružite ispred sebe.
Učiniti tri serije od po 16-20 ponavljanja sa svakom nogom.

Mrtvo dizanje

Mrtvo dizanje predstavlja jednu od najboljih vježbi za izgradnju mišića nogu i donjeg dijela leđa. Ova vježba aktivira kvadricepse, mišiće zadnje lože, trbušne i trapezoidne mišiće.
Stanite uspravno sa stopalima razmaknutim u ravnini s ramenima, au ruke uzmite utege. Držite ih uz tijelo, savinite se u koljenima i polako spuštajte utege prema podu. Stisnite mišiće zadnje lože i gluteusa dok ispravljate noge i vraćate se u početni položaj. Ne naginjite se prema naprijed i ne mičite nogama tijekom vježbe.
Vježbu izvedite 15 puta.

Magareći udarac

Osloniti na koljena i laktove koji su razmaknuti u širini ramena. Jednu nogu savijte u koljenu tako da ona napravi kut od 90 stupnjeva između natkoljenice i potkolnice, pa je podižite uvis sa stisnutim mišićima stražnjice. Spustite nogu, ali nemojte dodirnuti tlo.
Učiniti serije od po 20 ponavljanja, a za vrijeme posljednjeg ponavljanja zadržati nogu desetak sekundi u gornjoj poziciji.

Čučnjevi

Stani uspravno s ispruženim rukama ispred tebe, a zatim, držeći leđa ravno, pravi čučanjkao da ćeš sjesti na stolicu iza sebe. Stani kad ti butine budu u ravnini s tlom, a koljena trebaju da budu savijena na 90 stupnjeva. Čučnjevi su dobri i za bedra koje gube na masnoći, a dobivaju na mišićima. Moj prijedlog je da poslije čučnjeva, staneš uspravno, a potom, zatežući stražnjicu, miči nogu unatrag koliko god možeš. Sutradan možeš očekivati ​​i upalu mišića. A kako se ona liječi? Dodatnim vježbanjem.

Uspon uzbrdo

Jedan od najboljih i najučinkovitijih načina za izgradnju lijepe guze, ali i čitavoga donjega dijela tijela jeste penjanje ili trčanje uzbrdo. Nagib pruža odličan otpor vašem nastojanju da se popnete i tako odlično oblikuje stražnjicu, čineći je čvrstom i privlačnom.

Stepenice

Baš kao penjanje uzbrdo, i penjanje uz stepenište odlična je vježba za stražnjicu i bedra. Zaboravite zato na dizalo pa se strpljivo upustite u koštac sa svakodnevnim pješačenjem do stana ili ureda.
Izvor:onaportal.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.