Vježbe za pravilno hodanje u štiklama

Autor Datum 17/12/2017

Da biste bile u stanju hodati sa samopouzdanjem u štiklama potrebno je da ojačate mišiće nogu. Cjelokupna muskulatura nogu mora sudjelovati u tome. Jedan od boljih načina je da nađete neki otpornik za noge koji zahtijeva da upirem svom snagom nogu o čvrstu podlogu i tako radite na svim skupinama mišića. Ali vodite računa da ne bude previše čvsta poput parketa, jer možete povrijediti svoja stopala. Ove vježbe možete raditi kod kuće.

Podizanje na prste

Stanite na ravnu podlogu uspravnih leđa i spojenih skočnih zglobova, pa se lagano podižite na prste kao da posežete za nečim što trebate dohvatiti. Ova vježba će vam pomoći da ojačate mišiće listova koji su zaduženi za koordiniranje stopala u visokim potpeticama i vježbati ravnotežu koja vam je nepohodna za kretanje u štiklama.

Kotrljanje na yoga prostirki

Plastičnu prostirku za jogu zamotajte u oblu rolu. Legnite s jednim bokom naslonjenim na kotrljajuću podlogu, podignite obje noge paralelno s podom, a laktom i rukama pridržavajte se o podlogu. Kotrljajte se pet minuta na svakom boku. Ova vježba poboljšava cirkulaciju, odnosno dovodi kisik do stanica u tijelu i tako gradi snagu u nogama.

Anti-stres loptica

Položite antistres gumenu lopticu na pod pa stopalom jedne noge kotrljajte istu po podu. Ova vježba ima učinak refleksoterapije, odnosno masira i opušta vaša stopala koja se često grče od nošenja štikli. Također umjesto loptice, možete koristiti bocu napunjenu mlakom vodom.

Zglobna abeceda

Sjednite na pod s koljenima privučenim u visini brade. Podignite stopalo jedne noge u visini brade, pa okrećite zglobove i stopala tako da pišete sva slova abecede u zraku. Potom ponovite istu vježbu i s drugom nogom. Ova vježba ojačava zglobove koji najviše pate kod nošenja visokih potpetica.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.