Voće koje pomaže sagorijevanju masti i kalorija

Većina voća sadrži prekomjernu količinu prirodnog šećera koji se vrlo brzo pretvara u masti. Međutim, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorijevanje masti i kalorija, a njihov svakodnevni unos može pomoći pomoći u mršavljenju.

Avokado

Avokado sadrži veće količine omega -9 masnih kiselina te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava stopu metabolizma.

Limun

Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da obrađuje i sagorijeva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksikaciju jetre čime se održava njeno zdravlje. Osim toga, limun ima i mnogobrojne koristi za cjelokupno zdravlje.

Kokos

Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metabolizma jetre i do 30 posto. Pored toga, on je i vrlo zasitan pa je manja vjerojatnost da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut

Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejp odlično voće za sve koji žele riješiti suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno konzumirale grejpfrut, u vremenskom razdoblju od trinaest mjeseci, uspjele izgubiti deset kilograma i to bez nekih većih promjena u prehrani i načinu života.

Paradajz

Prepun C vitamina i likopena, paradajz stimulira proizvodnju aminokiseline poznatu pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagorijeva masti i to za jednu tećinu.