Voda i limun ujutro – za bolje zdravlje

Započnite dan tako što ćete popiti toplu vodu u koju ste iscijedili limun i učinit ćete dobro svom zdravlju.

KOŽA

Kronična dehidracija dovodi to toga da vam koža izgleda suho i ispucalo. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože i pomaže antioksidansima u borbi protiv čimbenika starenja.

PODPOMAŽE PROBAVU

Ne samo da topla voda pomaže da se stimulira probavni trakt, već limun stimulira i pročišćava jetru. Osim toga, doprinosi boljem radu stomačnih kiselina.

IMUNI SUSTAV

Citrusi su bogati vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi protiv prehlada, a askorbinska kiselina pomaže u apsorpciji željeza, koje je, također, značajno u funkcioniranju imunološkog sustava.

RAVNOTEŽA pH VRIJEDNOSTI

Ako dođe do kronične neravnoteže pH vrijednosti u organizmu, lakše dolazi do oboljevanja. U uspostavljanju ove ravnoteže limun igra značajnu ulogu.

DETOKSIKACIJA

Limun pomaže u izbacivanju štetnih tvari iz organizma i prirodni je diuretik, što znači da potpomaže izbacivanje viška tekućine, a sa njom i raznih otrova. Uz to, limunska kiselina pomaže u stvaranju enzima potrebnih za rad jetre.

DAJE ENERGIJU

Kombinacija vode i limuna pomaže u osvježavanju krvi, zbog čega ćete se osjećati poletno i lako, i spremno za svakodnevne obveze.
Izvor:blic