Voda je glavni izvor zdravlja

Voda, kao regulator mnogih tjelesnih funkcija, predstavlja osnovni uvjet pravilnog funkcioniranja organizma. Iako najčešće umjesto vode pijemo druge napitke, kao što su razni sokovi, kava i mlijeko, moramo biti svjesne da nijedna druga tekućina ne može učiniti za naše tijelo ono što čini voda.
voda izvor zdravlja
Većina nas je bar jednom (a mnoge i više puta) u životu bila na nekoj od mnogobrojnih dijeta čiji je cilj bio gubitak kilograma. Ako i ti spadaš u ovu kategoriju žena, sljedeći put kada se odlučiš redukuješ svoju prehranu, trudi se da konzumiraš što više vode. Ona će ubrzati tvoj metabolizam i smanjiti apetit pa zato prije svakog obroka obavezno popij po čašu vode. Osjećat ćeš se sitom, a kilogrami će se brže topiti.

Konzumiranje vode neće doprinijeti samo tvom vanjskom izgledu.

Ona je neophodna i zapravilan rad unutrašnjih organa. Da bi bubrezi, srce, mozak i želudac obavljali svoje funkcije, oni moraju biti redovito hidrirani. Dehidracija je zapravo jedan od osnovnih uzroka zatvora, kamena u bubregu, glavobolja i drugih tjelesnih smetnji pa se zbog toga trudi da ti flašica s vodom bude uvijek pri ruci. Kako bi se smanjio rizik od pojave nekih od ovih problema, preporučeno je piti između 1,5-2 litre vode, što če ujedno i tvoju kožu učiniti elastičnijom i čistijom, a samim tim i mlađom. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Tako jednostavna stvar rješava mnogobrojne probleme s kojim uporno pokušavamo se izborimo.

Ako tijekom dana osjećaš umor ili si dekoncentrisana, najvjerojatnije ti je organizam dehidriran što može dovesti i do grčeva u mišićima ili vrtoglavice. Da bi to spriječila, popij jednu čašu vode kada se probudiš, po jednu uz doručak, ručak i večeru, po jednu između obroka i nikako nemoj da je izostaviš tijekom fizičke aktivnosti jer je tada tvom organizmu ona najpotrebnija da bi ti tjelesna temperatura ostala na normali . Obavezno dnevno popi bar 8 čaša vode a svaka sljedeća će činiti još više blagodati za tvoj organizam.
Izvor:onaportal.com