Voda sa krastavcima za zdravo mršavljenje

Ako želimo da se osjećamo dobro i da budemo zdravi, veoma je važno unositi dosta tekućine, ali budimo iskreni- obična voda ponekad zna biti dosadna! Zato se često događa da poželimo da popijemo neko drugo piće, s ljepšim i karakterističnije okusom.

Voda sa krastavcem je zdrava i aromatična zamjena za sva pića koje inače konzimirate, a ujedno je odličan način da se oslobodite viška kilograma.

Najefektniji način da istopite masti jeste da smanjite unos kalorija i pijete vodu od krastavca, umjesto vašeg omiljenog bezalkoholnog pića. Voda ima nula kalorija, a jedan krastavac ima manje od 50, što znači da kada dodate isječeni krastavac u vodu, unosiće manje kalorija nego kada biste pili gaziranu vodu (150 kalorija) ili sok od jabuke. (113 kalorija)

Ova osvježavajuća voda će balansirati vaš apetit.

Kada ste dehidrirani, odnosno žedni, često osjećate glad. Voda sa krastavcem će hidratizirati vaše tijelo, tako da ćete se osjećate siti, sve do sljedećeg obroka. Upravo to će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.

Pored toga, ova voda ima pozitivna djelovanja i na hidriranost i toniranost kože, zato što je krastavac bogat silicij dioksidom, koji se koristiti u tretmanima za liječenje akni. Voda sa krastavcem je bogata antioksidansima i vitaminima, posebno A i D vitaminom.

Evo kako napraviti vodu sa krastavcem:

Uzmite ukusan i svjež krastavac i dobro ga operite. Izrežite ga na kriške i dodajte u vodu. Ostavite da odstoji nekoliko sati ili tijekom noći. Po želji, možete dodati listiće metvice, limun ili jagode.
Izvor:stvarukusa