Vodič za savršene obrve

UZ ove savjete, obrve vam više nikada neće predstavljati problem …
vodic-za-savrsene-obrve
1. Kako bi vaše obrve izgledale punije, lagano ih podebljajte olovkom za obrve iznad i ispod samog luka, kako biste stvorili lagani dojam sjene. Koristite mekanu i ne premasnu olovku, a zatim obrve počešljajte četkicom kako bi izgledale što prirodnije.

2. Bilo kakvu olovku za obrve vašom kožom.

Olovku uvijek nanosite isključivo na same obrve, a nikad na kožu ispod njih jer će upravo to učiniti da izgledaju umjetno. Želite naglasiti ono što imate, a ne iscrtavati nešto što nemate.

3. Češljanje obrva prema gore i van umjesto u prirodnom smjeru njihovog rasta, stvorit dojam punijih i divljih obrva, a luk obrve izgledat prirodnije. Izbjegavajte zaglađivanje u smjeru rasta.

4. Koristite li gel za obrve, koristite prirodnu nijansu vaših obrva ili eventualno jednu nijansu tamniji gel, a koristite li olovku, koristite onu za nijansu svjetliju od prirodne boje vaših obrva jer ćete tako postići prirodan i mek izgled. Izbjegavajte nošenje obrva tamnijih od kose.

5. Nikada nemojte koristiti boju za kosu za bojanje obrva kod kuće.

Vjerojatno biste bez ikakvih problema nanijeli boju na obrve, no problem je u tome što boje za kosu sadrže previše peroksida i što su preintenzivne za bojanje obrva. Takva vam boja može spaliti osjetljivu kožu lica, uzrokovati alergijsku reakciju i crvenilo te osjećaj peckanja u očima.

6. Obrve imaju zaštitnu funkciju za vaše oči, a osim što ih štite, one uokviruju vaše lice pa pazite da ne pretjerate s čupanjem. Ako niste sami sigurni kako ih i koliko počupati, idite u salon, a zatim ubuduće taj oblik održavajte sami. Snažne i uredne obrve odražavaju samopouzdanje i ostavljaju snažan pozitivan dojam, pa uvijek vodite računa o njima i nipošto ih nemojte zanemariti.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.