Vrijeme je za proljetno ovježenje doma

Autor Datum 27/03/2016

Proljetno sunce je unijelo radost u vaš dom, donijelo dobro raspoloženje, ali i učinilo da sve nesavršenosti starog namještaja dođu do izražaja. Ako želite osvježiti stambeni prostor, a da vas to ne košta, predlažemo nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja.
osvjezenje doma proljetno
Staru boju, koja vam samo zauzima mjesto u garaži, možete iskoristiti na nov načine, na primjer za farbanje stola u kuhinji, unutarnjih vrata ili rukohvata na stubištu.

Staru stolicu obojite u svjetlu, neočekivanu nijansu. Kombinacija svijetlih i jarkih boja unijet će živost i dati notu modernog šika.

“Iskopajte” iz ormara parčiće starih materijala, koji mogu biti savršeni za presvlačenje jastučića za krevete, fotelje ili dvosjed. Tkanine, kao ni dezeni, ne moraju biti identični.

Cvjetni uzorci, pruge ili geometrijski oblici su hit u interijeru ovog proljeća, ali vodite računa da se boje slažu, kako bi mogli ih kombinirati.

Ako imate pune kutije i albume slika, koje i sami rijetko gledate, vrijeme je da ih iznesete na svjetlo dana. Sve fotografije koje su sada u okvirima, zamijenite novim. Grupirajte ih prema boji pozadine ili motivima, zalijepite na zid, police, stavite ispod staklenog stolića za kavu …

Ponekad je dovoljno premjestiti namještaj pa da dom izgleda potpuno drugačije, au svakom slučaju unijećete novu energiju. Parčićima satenske trake ukrasite ručke ladica, a stare tapete narežite po šarama i zalijepite ih na zid ili pločice u kupaonici i kuhinji, možete i izrezati tanke trake i zalijepite ih na rubove zidova i namještaja.

Kupatilo ćete najbrže osvježiti s ručnicima u dvije upečatljive boje koje se dobro kombiniraju s pločicama. Možete se odlučute za smeđe i tirkiznu, ali ne mojte izbjegavati i limun žutu, pink i vatrene ljubičaste nijanse.

Izvucite iz ostave sve košare i košarice na koje ste potpuno zaboravili i dajte im novu svrhu. Obojite ih u jarke tonove, možete ih ukrasite tračicama ili zakačite neki zanimljivi privjesak. Smjestite u njih magazine, dnevne novine i knjige koje trenutno čitate.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.