Za kvalitetan i miran san

Da biste imali kvalitetan i miran san, vrlo je bitno da popijete napitak koji će umiriti vaš organizam i pripremiti ga za spavanje.
za kvalitetan i miran san

Možda mislite da vaša rutina prije odlaska na spavanje ne može značajno utjecati nakvalitet sna, ali niste u pravu, razmislite opet.

Da biste imali kvalitetan i miran san, vrlo je bitno da popijete napitak koji će umiriti vaš organizam i pripremiti ga za spavanje.

Predlažemo šta popiti prije spavanja.

Umjesto zelenog čaja, odlučite se za neki biljni. Možda niste pomislili da je on krivac, ali zeleni čaj sadrži kofein koji potiče rad mozga zbog čega je nekada teže zaspati. Pred spavanje popijte kamilicu ili nanu, napitak koji će vas umiriti i uspavati, a zeleni čaj ostavite za ujutro.

Umjesto soka od naranče, popijete kiseli sok od višnje.

Mnogo je sokova popit narančinog koji će vas držati budnima zbog visokog sadržaja šećera. U obzir dolazi kiseo sok od višnje jer sadrži visoku razinu melatonina koji vam može pomoći u dobivanju preko potrebnog odmora.

Kad pomislite da pred spavanje popijete neko alkoholno piće koje će vas opustiti, a vi nemojte, već popijte šalicu toplog mlijeka. Možda mislite da bi vas piće opustilo, ali nije tako. Ono bi vaš san učinilo još nemirnije. Utjehu nađite u šalici toplog mlijeka i vaše tijelo će vam u budućnosti biti vrlo zahvalno.