Za šta sve možete iskoristiti maslac?

Dok ujutro sa slašću jesti komad kruha s maslacem i džemom, vjerojatno vam i ne pada na pamet da vaš omiljeni namaz možete iskoristiti i kao sredstvo za čišćenje određenih fleka, lijek protiv stvaranja podljeva ili sredstvo za uklanjanje žvake koja vam se zalijepila za kosu.
maslac

Puter sprečava zgrušavanje krvi ispod kože i nastanak dugotrajnih podljeva i modrica.

Na mjesto udarca utljajte maslac koji ste prethodno dobro rashladili u frižideru i blago ga masirajte nekoliko minuta. Na taj način ćete spriječiti nastanak otoka i pojavu modrice ili podljeva.

Ma koliko vam to zvučalo čudno, ovaj ukusni namaz je odlično sredstvo za čišćenje mrlja od kave ili tinte, čak i onih starih, vrlo upornih. Ostavite da komadić maslaca bar pola sata stoji u zamrzivaču, pa njime premažite uprljani dio odjeće i operite je u mašini ili na ruke, kako to inače radite. Iznenadićete se postignutim rezultatom.

Ako se vašem djetetu zalijepio komadić žvake u kosu nema potrebe da odmah posežete za škarama. Žvaku obilato premažite maslacem, malo je Razmekšajte toplinom svojih prstiju i ona će uskoro lagano početi klizi niz dlaku. Tako ćete problem brzo i lako riješiti bez ijedne prolivene suze.

Ukoliko želite za neku kasniju uporabu spremiti preostali komadić tvrdog sira ili pola glavice luka, obavezno ih, prije odlaganja u hladnjak, premažite slojem maslaca. Na siru se u tom slučaju neće pojaviti plijesan, a luk će duže ostati svjež.
Izvor:Novosti