Zadržite miris parfema na koži satima

Autor Datum 29/04/2016

Ako ste tipična žena, onda obožavate parfeme i vjerojatno tražite one koji će vam se što duže zadržati na koži. Osim od kvalitete samog parfema, dužina trajanja na vašoj koži ovisi i od nekih stvari koje vam otkrivamo u nastavku.
miris parfema satima
Naime, postoji trikovi koji mogu vam produže trajanje parfema. Donosimo vam 7 pouzdanih načina uz koje će se vaš parfem zadržati na vašoj koži satima.

Nanesite parfem neposredno nakon tuširanja

Jeste li znali da se vaše pore otvaraju kada ste pod tušem? Zato ako parfem nanosite odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, vaša koža će bolje upiti parfem i on će trajati duže. To je zapravo jedan od najboljih načina da vam parfem potrajati duže.

Nahranite svoju kožu

Prije nego stavite parfem trebalo bi dobro da hidratizira kožu. Naime, parfem nije dobro nanositi na suhu kožu jer je njegovo trajanje u tom slučaju kraće.

Nemojte trljati kožu

Mnoge žene imaju naviku prilikom nanošenja parfema da protrljati dlanove jedan o drugi, ali to bi trebalo izbjegavati. Naime, trljanje će “razbiti” miris parfema pa će njegovo trajanje biti mnogo kraće. Jednostavno nanesite parfem i ostavite ga da se osuši, bez trljanja.

Nanesite parfem na mjesta na kojima osjećate puls

Želite li da vaš parfem traje što duže, trebalo bi da ga nanosite na točke na tijelu na kojima osjećate puls. Dakle, na grudi i iznad dlanova. Također, možete nanijeti malo parfema i na područje iza uha. Na taj ćete mirisati mnogo duže nego inače.

Odaberite parfem s jakom bazom

Kada ste u potrazi za parfemom, odaberite onaj čiji su bazni sastojci malo snažniji. Najdramatičnije bazne note u parfemu su ujedno i one koje najduže traju. Bor, pačuli, vanilija i mošus su note koje su poznate po svojoj dugotrajnosti. Imajte to na umu.

Poprskajte četku za kosu

Ako zaista želite svoj parfem traje dugo, onda poprskajte svoju četku za kosu s kojom ćete se počešljati. Parfem u kosi se vrlo dugo zadržava pa je to odličan trik za dugotrajnost.

Nemojte pretjerivati s mirisima

Gel za tuširanje, mlijeko za tijelo, dezodorans, parfem … Hm, ako koristite sve navedene proizvode onda mirišete na svašta. Zato, ako vam parfem ima jak miris, onda odaberite ostale proizvode s neutralnijim mirisom da ne bi ljudi padali u nesvijest dok su pored vas.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.