Započnite zajednički život bez svađe

Zajednički život je kompliciran. Možda vam se ne čini da je tako, ali sitni razlozi za svađu vrebaju sa svih strana. Ako planirate ovaj korak, slijedite ove savjete i sve će biti (barem malo) lakše.
zajednički život

Pravilo 60:40

Zajednički život bi trebao funkcionirati na način da sve dijelite na pola, zar ne? Ne. Možda zvuči nepošteno, ali kada je riječ o prostoru zaodeću, žena dobiva 60 posto, a muškarac 40. Opet, znamo da zvuči nepošteno, ali tako jednostavno mora biti. Žena ima i torbe, i cipele, haljine, i suknje, i sve ono što muškarci imaju, puta dva. Ova raspodjela je sasvim pristojna, jer da se pita većina žena, njima bi išlo minimum 70 posto ormara.

Moje stvari vs. tvoje stvari

Vi imate svoje stvari, vaš partner ima svoje stvari, ali na žalost, to ne znači da će svatko u stan donijeti sve što mu pripada. Ne možete imati dva seta tanjura, ni dva kauča u dnevnoj sobi u koju staje samo jedan, kao ni dva televizora ako jedva imate mjesta za jednog. Morate se dogovorite što ostaje, a što odlazi, po mogućnosti bez svađe.

Njegove stvari

Mnogi muškarci u svojoj kući ima “gluposti” koje većina žena nikad ne bi stavila kod sebe u stan. Njegove figure akcijskih heroja, posteri iz filmova i suveniri koje je kupio još na maturi u srednjoj školi vjerojatno nemaju mjesta u stanu odrasle osobe, ali to ćete morati mu objasnite na nježan način. Uz to, morat ćete mu dopustite da zadrži barem nešto, jer zajednički život mora biti kompromis.