Zašto bi trebalo izbjegavati šminkanje?

Autor Datum 17/04/2016

Svi se čude otkud im ta bora, ožiljak od akne ili dlačica – kao da se i sami ne bude s takvim stvarima na licu. Šminka nam pomaže da prikrijemo podočnjake, dodate boju licu i izgledamo svježije, ali postoje mnoge prednosti izbjegavanja make-upa.
izbjegavati sminkanje zasto
Djevojke koje se ne šminkaju otkrile su dobre strane prirodnog look-a:

Koža će vam biti zahvalna

Puderi, rumenila i maskare prolaze mnoga testiranja prije nego što budu pušteni u prodaju, ali to ne znači da ne sadrže štetne stvari koje se preko kože apsorbiraju u krvotok. Teška šminka začepljuje vaše pore i onemogućuje koži da diše pa nije neobično da se uslijed nošenja make-upa pojave bubuljice ili osip. Vjerojatno ste i sami primijetili da leti, kada uglavnom stavljamo manje šminke, koža puno ljepše izgleda.

Prihvatit svoje male nedostatke

Dok pjegice ili ožiljke od akni skrivate pod slojevima pudera, čine se mnogo većim i ozbiljnijim problem nego što zaista jesu. Kada jednom odlučite pokažete svijetu pravo lice i shvatite da drugi ljudi zapravo ne doživljavaju niti primjećuju vaš male mane (jer su prezauzetim svojima), laknuće vam i osjećat ćete se bolje u vlastitoj koži.

Imat ćete više vremena

Rezultati jedne studije pokazali su da žene u prosjeku dnevno troše sat vremena na uljepšavanje, a kada se to zbroji, ispada da u životu izgubimo 474 dana na šminkanje! U to nije uračunat postupak večernjeg skidanja šminke – ao dužem jutarnjem spavanjca da i ne govorimo.

Uštedjet ćete novac

Čak i ako kupujete najjeftiniji kozmetiku, godišnje potrošiti nekoliko stotina dinara na šminku. Maskare, rumenila, olovke za oči, ruževi, lakovi za nokte – znate li koliko možete uštedjeti ako prekrižite ove izdatke?

Bez brige i pameti

Kada idete spavati kod prijateljice, više nećete morati brinuti da li ste ponijeli korektor, a kada vas mama u rano jutro pošalje u dućan, nećete mahnito tražiti sunčane naočale prikriti podočnjake. Navići ćete se na svoj prirodni izgled i više nećete misliti da izgledate grozno bez maskare i rumenila.
Izvor:teen385/kurir

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.