Zašto grejp topi kilograme?

On je prava bomba ljekovitih namirnica, bogat vitaminima A i C, kalcijem, fosforom i kalijem. Pri tom, sprječava infekcije i prehlade, pročišćuje organizam. Sve to čini da grejp bude proglašen za super voćku koja bi morala da se nađe u svakom kućanstvu.
grejp
Kad je riječ o učinku na fizički izgled, grejp ubrzava metabolizam zbog čega je odličan saveznik pri mršavljenju. Evo još tri razloga zašto trebate jesti grejp ako želimo izgubiti kilograme i imati vitku liniju.

Dugo vas drži sitima

Grejp je pun vlakana zbog čega vas duže drži sitima i smanjuje mogućnost nepotrebnog grickanja. Ukoliko pojedete pola grejpa dnevno, brže ćete izgubiti kilograme, naročito ako ga pojedete tijekom doručka. Pola grejpa sadrži samo pedesetak kalorija i dva grama vlakana.

Stabilizira šećer u krvi

U ovoj čarobnoj voćki nalaze se sastojci koji mogu smanjiti razinu inzulina. Manju razinu inzulina znači da će organizam hranu više koristiti za energiju nego da je pohranjuje kao masno tkivo.

Miris smanjuje apetit

Ako želite da vam grejp još više pomogne u mršavljenju, prije nego što ga pojedete, pomirišite ga! Naime, njegov miris smanjuje apetit, a vjeruje se da je za to zaslužno ulje grejpa čiji miris djeluje na enzime jetre smanjujući tako želju za hranom.
Izvor:cosmopolitan.rs