Zašto muškarci imaju potrebu za drugom?

Autor Datum 29/11/2017

Da ostavimo sa strane priče kako ljudska vrsta nije predodređena na monogamiju i da flert nije prijevara, vrlo često nalazimo dokaze za mušku prevaru. Pritom ne mislimo samo na intimni odnos kao jedini način na koji nas muški spol može prevariti. Što je s flertovima, dopisivanje, mislima, eventualnim izlascima, frazama “Ona mi je samo prijateljica”?
flert muskarac
Možda djeluje smiješno kada kažemo da je fizička prijevara najmanje bolna. Možda partner uspijeva fizički bude vjeran, a psihički vara mjesecima ili godinama. Kako spriječiti psihičku prevaru? Nažalost, vjerojatno je nemoguće, jer ne postoji način da kontroliramo nečije misli ili želje? Da li treba izaći iz veze, ako počem da maštamo o drugoj osobi? Odgovor bi vjerojatno bio DA, ali realne situacije nam pokazuju drugačiju situaciju.

Veze ponekad opstaju, iako partner mjesecima vodi paraleleno vezu kako u glavi tako i na javi. Jednu osobu voli, druga ga privlači, a sa trećom ima odličnu komunikaciju! Pitanje je: “Da li možemo pronaći jednu osobu za sve i zaštitimo se prijevare?”

Ima li ljubav rok trajanja?

Nakon nekoliko godina nije rijetkost da jedan od partnera zatraži nešto drugačije jer je navika učinila svoje. Konkretno ovdje su momci na tapetu jer su po prirodi neverniji i mnogo teže se vezuju. Kakva je to idealna žena kojoj će zauvijek biti vjerni? Odgovor vjerojatno nemaju ni oni sami, ali činjenica je da samo rijetki izuzeci se mogu pohvaliti da su pronašli djevojku za cijeli život i da ih ostale ne zanimaju.

Ključ je vjerojatno u psihi.

“Život je previše kratak i ukoliko pronađeš osobu koja ti odgovara u 70% stvari, trudiš se da je sačuvaš i voliš svakim danom sve više”, ovo je bio odgovor jednog divnog momka koji planira zaprositi svoju djevojku. Iskušenja su to da provociraju i pokušaju da zamute misli i razum, ali samo osobe, tj muškarci koji znaju što hoće i misle na svoju partnericu naučit kako da odole svemu.

Nemojte da vas zavaraju priče, jer pravi muškarac koji zaista voli svoju ljepšu polovicu, ne vara i nema potrebe za drugom kakva god da mu je priroda. Ukoliko zna da je ona vrijedna njegove ljubavi, sačuvat svu ljubav, strast i požudu samo za nju.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.