Zašto muškarci ne mogu bez žena?

Mnogim muškarcima, kad su u društvu svojih ortaka ili sami kod kuće, kroz glavu prolazi da bi im život bio mnogo lakši bez žena.

Međutim, čim se pojavi neka djevojka, posebno još ako je lijepa, oni potpuno poblesave i izgube glavu. Zašto je to tako?

Fatalna crvena

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Rochester otkrilo je da muškarci ne mogu odoljeti ženama u garderobi crvene boje. Tijekom istraživanja, ispitanici su gledali fotografije žena odjevenih razne boje, dok su im aparatima mjerili tjelesne funkcije. Crvena se pokazala kao apsolutni pobjednik.

Boja odjeće nije samo stvar estetike, već može imati ogroman utjecaj na tijelo u psihu. U slučaju crvene je u pitanju je vrlo konkretna reakcija.

Maženje

Momci su odgajani tako da barem pokušavaju glume da im nije potrebna nježnost. Međutim, to foliranje je najčešće bezuspješno. Stručnjaci s Kinsey instituta ispitivali su heteroseksualne muškarace u dugim vezama ili braku.

Pokazalo se da su svojim ljubavnim životom najsretniji upravo oni koji se sa svojom partnericom često grle i maze.

Moć ženskih grudi

Istraživači Wellington sveučilišta s Novog Zelanda otkrili su toplu vodu, odnosno da muškarci jednostavno obožavaju gledati u ženske grudi. Ovaj dio tijela, htjeli to oni ili ne, prvo u što se zabulji kad odmjeravaju neku damu, iako najduže pogled zadržavaju na licu.

Suprotno općeprihvaćenom mišljenju, ovo istraživanje pokazalo je i to da muškarcima veličina grudi uopće nije bitna.

Od lijepe žene im pamet stane

Dvije studije iz Indiane pokazale su da muškarci vrlo teško prate vijesti na televiziji ako ih prezentira atraktivna voditeljica. U tom slučaju informacije daleko teže pamte.

Znanstvenici smatraju da se razlog za to nalazi u kognitivnom dijelu muškog mozga, koji informacijama iz osjetila vida daje prednost, dok izgovorene riječi padaju u zapećak i ne dopiru do svijesti.

Brak i djeca

Iako na prvi pogled djeluje da su većina žena udavače koje jedva čekaju da dobiju djecu, dok su muškarci vrdalame u potrazi za provodom, znanost je dokazala da je to potpuna zabluda.

Rezultati opsežnih studija, koje su sproveli internet portal za upoznavanje Match i sveučilišta Binghamton i Rutgers, pokazalo je da dečki, ma koliko godina da imaju, brak priželjkuju u jednakoj mjeri kao i djevojke. Štoviše, ispostavilo se da oni više maštaju o djeci nego dame.

Muške igračke

Rijetki su muškarci koji se ne lože na automobile, gadgete i druge skupe statusne simbole. Činjenica je da najskuplja brza kola i najmodernije telefone uglavnom nabavljaju muškarci željni neobaveznih avantura.

Ipak, većini muškaraca dobra kola služe da bi rastjerali konkurenciju dok se udvaraju nekoj ženi koja im se sviđa.

Miris kuhinje

Studija jednog straživačkog centra u Chicagu potvrdila je ono što naše bake odavno znaju, da put do muškog srca ide preko trbuha. Ukusno spremljena kuhana hrana, odnosno njen miris, pored toga što ih opušta i smiruje, u njima budi i seksualnu želju.

Vjerovali ili ne, pokazalo se da miris pite bundevare ima najjače dejstvo jer poboljšava dotok krvi u penis.

Suze nisu seksi

Znanstvenici su otkrili da jači pol na ženske suze reagira impotencijom. Kada vide uplakanu ženu, njima je jasno da joj je potreban zagrljaj i utjeha, što podrazumijeva da neće biti ništa od seksa.

Međutim, ako žena sjecka luk, neće tako reagirati. Stvar je u tome što, zahvaljujući svom kemijskom sastavu, “emocionalne” suze šire određeni miris koji muškarcu ubija svaku želju za vođenjem ljubavi.

Boja kose

Društvena mreža Badoo provela je istraživanje i otkrila da najveći broj muškaraca privlače brinete. Čak 33 posto ispitanika otkrilo je da obožava brinuti, dok 29 posto preferira crnke, barem kada razmišljaju o skrašavanju i braku.

Plavuše i crvenokose su im više za provod, ali ne zato što im se manje sviđaju. Naprotiv, samo strahuju da će im djevojke s ovim bojama kose preoteti netko drugi.

Položaj glave

Ako je vjerovati istraživanju Newcastle sveučilišta, muškarce vrlo privlače dame koje drže glavu pomalo nagnutu. Ima nečeg magičnog kad žena malkice isturi bradu, a onda ga nježno pogleda, posebno još ako je niža.

Takav prizor na nesvjesnoj razini navodi muškarca da se osjeća jak i muževan, dok ona na najnježniji način u punoj snazi ​​ispoljava svoju ženstvenost.