Zašto je smeštaj u apartmanima u Beogradu bolja ideja od plaćanja hotela ili hostela?

Autor Datum 12/07/2017

Nemate prijatelje niti rodbinu u Beogradu kod kojih bi mogli da prenoćite na par dana dok završite svoje obaveze po Beogradu ili ste jednostavno rešili da dođete u našu prestonicu i nekoliko dana uživate u svim njenim čarima ujedno imajući svoju privatnost. Sami sebi postavljate pitanje – gde odsesti?

Rezervisati hostel, hotel Beograd ili možda jedan od apartmana u Beogradu čije je iznajmljivanje postalo itekako popularno u poslednjih par godina. Zbog čega smatramo da je smeštaj u apartmanima Beograd bolja ideja od iznajmljivanja sobe ili samo kreveta u hostelim?

Iznajmljivanje apartmana u Beogradu veoma je povoljno

Ukoliko niste od onih ljudi koji obožavaju luksuz i baškarenje po ogromnim prostorima, postoje apartmani u Beogradu čije je iznajmljivanje povoljnije čak i od iznajmljivanja privatne sobe u hotelu. Cene iznajmljivanja manjih stanova (garsonjere ili jednosobni stanovi) čija je površina od 20 do 30 metara kvadratnih kreće se uglavnom od 25 do 40 evra. Isto toliko košta i iznajmljivanje privatnih soba u beogradskim hostelima, a u hotelima su te cene još i veće. Zbog čega onda za iste pare na miru ne uživati u privatnosti i udobnosti koju nude apartmani u Beogradu.

Imajte na umu još i činjenicu da se cene apartmana ne razlikuju previše od lokacije do lokacije. Po skoro istim cenama možete pronaći apartmane u strogom beogradskom centru (recimo na Dorćolu), Vračaru, Zelenom vencu, kao i na Novom Beogradu ili u Zemunu.

Široka ponuda apartmana u Beogradu

Ponuda za iznajmljivanje apartmana u našem glavnom gradu veoma je široka. Postoji nekoliko sajtova putem kojih se apartmani mogu rezervisati. Preko njih možete pronaći stanove različitih veličina, na lokaciji koja Vama najviše odgovara, opremljene po približno Vašem ukusu po veoma pristupačnim cenama. Ukoliko unapred znate datume kada putujete u srpsku prestonicu, rezervacijom apartmana pozabavite se što ranije. Znate kako kažu – „ko prvi devojci njegova je“.

Udobnost, komfor, privatnost apartamana u Beogradu

Još jedan od razloga zbog kojih smatramo da je smeštaj u apartmanima Beograd mnogo bolja ideja od hotelskog ili hostelskog smeštaja jeste privatnost, udobnost i komfor koji vrlo često po hotelima i hostelima ne možete naći – bar ne po tako pristupačnim cenama.

Sve što hostelske sobe uglavnom sadrže jesu kreveti i možda po neki ormar ili polica. U zavisnosti od hotela i zvezdica koje broji sobe su nešto bolje opremljene od hostelskih. Međutim, apartmani u Beogradu često su vrlo opremljeni, te u njima osim što možete spavati, imate mogućnost da si skuvate topao ručak ili operete veš.

Za razliku od hotela i hostela po kojima se u jutarnjim satima posvuda raširi osoblje u težnji da završe svoje poslove poput čišćenja, u apartmanima možete biti sigurni da Vam niko neće zakucati na vrata u ranim jutarnjim časovima. Isto tako, nema potrebe da ustajete rano kako ne biste propustili doručak koji se u hotelima uglavnom služi do pola 10 ili 10 sati ujutru. Kada god da se probudite, frižider u apartmanu čekaće Vas sa doručkom. Jedino što se prilikom odsedanja u apartmanu najčešće morate sami pobrinuti da frižider dan ranije napunite namirnicama, jer u suprotnom i u njemu ćete ostati bez doručka.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.