Zašto je spavanje sa šminkom loše?

Autor Datum 12/02/2018

Skidate li šminku svakodnevno? Prema najnovijim istraživanjima, pokazano se da svaka treća žena čak dva puta tjedno ode na spavanje a da nije skinula šminku sa lica.

Iako su svjesne da će takvim postupkom pospješiti dobivanje estetskih nedostataka kože, žene spavanje sa šminkom stalno prakticiraju.

Prva posljedica neuklanjanja šminke s lica je intenzivno isušena koža.

Prilikom spavanja, do kože ne može doprijeti dovoljno kisika kojim se ona hrani i postaje vrlo suha. Također, time doprinosi i spavanje na boku koje dodatno pogoršava situaciju čineći kožu zgužvanom.

Zbog tolike koncentracije suhoće, odmah se javljaju i bore. Njihova dubina postaje izražena na svim dijelovima lica, a pogotovo na čelu.

Osobe s osjetljivom kožom trebaju itekako pripaziti na skidanje šminke. Naime, neprekidnim ponavljanjem tako loše navike, koža postaje sve više sklona crvenilu. Crvenilo postaje toliko iritantno da se lako može pretvoriti u alergijsku reakciju.

Neugodna pojava proširenih pora nije isključena.

Velike pore nastaju zbog šminke koja se začepi i svakodnevno nakuplja u njima. Nastanak akni i prištića tada je vrlo učinkovit. Ujedno, to je i znak da koža počinje postupno stariti jer se time gubi elastičnost i kolagen koji su temelj mladenačke kože.

Kod kože koja je već godinama izložena tako nepravilnim tretiranjem, štete bi mogle biti trajnije i veće dok kod kože koja nije bila dugoročno pogrešno tretirana, potrebno je na vrijeme poduzeti zaštitne mjere.

Važno je ukoliko svakodnevno koristiti šminku, redovito je i uklanjati sa lica.

Postoje mlijeka i losioni za različite tipove kože koji uspješno uklanjaju šminku sa lica.

Posebnu pozornost obratite i na šminku na očima jer ukoliko se sva nečistoća ne skine, trepavice postaju lomljive, krhke i sklone pucanju i prorjeđivanju. Također, postoje i sredstva za uklanjanje šminke s očiju koja su bez alkohola i namijenjena su za osjetljive oči.

Zato je skidanje šminke obavezno uvrstiti u naviku koja će vas pratiti svaki dan. Najbolje vrijeme za to biti će odmah kad dođete kući. Tako kasnije nećete imati problema sa umorom koji bi mogao pobijediti u borbi za lijepu i njegovanu kožu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.