Zašto je trajna epilacija idealna za vas?

Autor Datum 22/03/2017

Postoji mnogo načina da se izborite sa neželjenim dlačicama, ali nije svaki od njih onaj pravi. Iako vas brijač brzo reši „muke“, ista ta „muka“ se gotovo već stradan vrati u vidu neprijatnog „bockanja“, pa je neophodno da isti postupak ponovite iznova i iznova i tako svakog dana. Svakako, trebalo bi napomenuti i to da brijač nije baš najbolje rešenje za svaku regiju za koju želite da bude nežna i glatka. Sa druge strane, tu je depilacija koja daje neuporedivo bolje rezultate i lako je možete „primeniti“ svuda, ali, depilacija je takođe i neuporedivo bolnija i mnogo više stresna za vašu kožu od korišćenja brijača. Nakon depilacije je koža često crvena, nadražena i iritirana, a taj osećaj ume da potraje. A da li ste razmišljali o trajnoj epilaciji? Možda baš ona može da bude vaš spas, a evo i zašto:

Rezultati su trajni

Kako sam naziv kaže, trajna epilacija daje trajne rezultate jer se nakon samo nekoliko tretmana, koji se rade na šest do osam nedelja, maljavost smanjuje za 70 do 90 procenata. Ostatak su svetle dlačice koje se i ne vide, a vi godinama možete da uživate u lepoj koži. Tačan broj potrebnih tretmana zavisi od same regije, ali okvirno je potrebno najmanje tri, a najviše deset tretmana za sasvim glatku kožu. Zašto su rezultati trajni? Zato što se laserom uništava koren dlake sa ciljem da ona više uopšte ne raste.

Ne boli ili boli vrlo malo

Trajna epilacija skoro uopšte i ne boli, a to da li ćete osećati makar malu bol ili ne, ponovo zavisi od regije koja se tretira, odnosno od osetljivosti kože. Osim toga, i tip lasera koji se koristi za uklanjanje dlačica takođe tome doprinosi. Svakako, bol je zanemarljiva u odnosu na bol koju „proizvodi“ depilacija.

Idealna je za zimski period

Zima je pravo vreme da počnete sa tretmanima epilacije jer je za nju neophodno da koža ne bude osunčana i potamnela, odnosno, koža mora imati prirodnu obojenost kakva god ona bila. Ako i same imate svetao ten i teško crnite, za vas neće biti problem da epilaciju radite i tokom letnjih meseci.

Idealna je ukoliko vaše dlačice imaju tamniji pigment

Epilacija je pravi spas ne samo za žene, već i za muškarce i generalno za sve čije su dlake tamnog pigmenta. U tom slučaju epilacija daje najbolje rezultate, dok će kod svetlije dlake rezultati biti „slabiji“. Dakle, ukoliko imate tamne i jake dlake, obavezno isprobajte trajnu epilaciju i znatno ćete olakšati svoju beauty rutinu!

Ne iritira i ne nadražuje kožu

Trajna epilacija ne „seče“ kao brijač, niti „čupa“ kao depilacija. Ona je nežna prema vašoj koži i neće vam biti potrebno mnogo truda kako biste je negovali nakon tretmana. Dovoljno je da je osvežite pantenol kremom tokom prvih pet dana nakon tretmana, a kasnije se možete vratiti uobičajenoj nezi.

Bezbedna je

Mnogi bi pomislili da trajna epilacija nije toliko bezbedna budući da podrazumeva upotrebu lasera, ali to je samo mit. Ona je sasvim sigurna i bezbedna, a jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju jeste da se prepustite rukama profesionalca. U ovom slučaju, to je samo i isključivo dermatolog!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.