Zašto trebate piti toplu vodu na prazan želudac?

Autor Datum 06/09/2018

Mnogi od nas su razvili dobru naviku da počnemo dan sa čašom svježe vode, dobrog čaja ili kave da se razbudimo. Kada odaberemo vodu, gotovo uvijek radije pijemo hladno jer je osvježavajući; međutim, najbolji način da se pije voda na prazan želudac zapravo je kada je toplo jer to nudi najviše zdravstvenih prednosti. Pijenje tople vode na prazan želudac svakodnevno koristi probavnom sustav i potiče uklanjanje toksina koji utječu na imunološki sustav. Prema riječima stručnjaka, najbolje je započeti dan čašom tople vode s limunom ili čajem, što smanjuje aktivnost slobodnih radikala u tijelu i pruža zaštitnu barijeru protiv mnogobrojnih bolesti.

Topla voda na prazan želudac sa limunom

Topla voda na prazan želudac

Iako topla voda nije najpopularnija, postoji mnogo razloga zašto bi je trebali piti, bilo samu, s limunom ili kao čaj. Ovdje ćemo vam objasniti 6 razloga zašto bi trebali piti vodu toplu vodu na prazan želudac.

Poboljšava probavu

Dobra šalica tople vode na prazan želudac može očistiti vaše tijelo toksina koji utječu na vaše zdravlje. Voda i druge tekućine potiču probavni sustav, pomažući našem tijelu da bolje probavlja i ukloni hranu. Hladna voda nakon jela može učiniti više zla nego dobro. Pijenje hladne vode učvršćuje ulja i masti u hrani koju ste jeli, što čini probavu tda stvara masne naslage. Stručnjaci preporučuju da zamijeni tu čašu hladne vode sa toplom vodom.

Sprječava zatvor

Mnoge namirnice koje svakodnevno konzumiraju teško je probaviti i zbog toga mnogi ljudi imaju problema sa usporenim radnom crijeva. Ovo stanje, poznato i kao zatvor, uzrokuje poteškoće u uklanjanju otpada iz tijela, nadutost u trbuhu, bol i nelagodu. Pijenje tople i vode može pomoći u poboljšanju pokreta crijeva u borbi protiv konstipacije. Poticanjem probave, ta zdrava navika od vitalne je važnosti za uklanjanje otpada iz tijela.

Dijeluje protiv bolova

Šalica tople ivode ponekad može biti najbolji lijek za ublažavanje menstrualnih grčeva i glavobolje. Toplina ima smirujući učinak na tijelo , pomažući opuštanje trbušnih mišića kako bi se olakšali grčevi . Prema nekim studijama, pijenje tople vode potiče cirkulaciju što ga čini idealnim za liječenje grčeva mišića.

Pomaže kod mršavljenja

Mnogi od vas već su čuli da je pijenje tople vode na prazan želudac idealno za mršavljenje. To je istina; topla voda povećava tjelesnu temperaturu i metabolizam. Kada se to dogodi, stimulira trošenje masnoća. Pijenje tople vode poboljšava funkciju gastrointestinalnog trakta i bubrega. U idealnom slučaju, piti toplu vodu s limunom.

Poboljšava cirkulaciju

Pijenje čaše tople vode potiče uklanjanje masnih naslaga iz tijela, zajedno s depozitima koji utječu na živčani sustav. Zahvaljujućio vome, moguće je ukloniti toksine koji cirkuliraju u tijelu, poboljšavajući cirkulaciju i pročišćavajući krv. Topla voda pomaže opustiti mišiće i potaknuti protok krvi.

Protiv simptoma preranog starenja

Jednostavna navika pijenja tople vode na prazan želudac pomaže u sprječavanju preranog starenja i simptoma. Kada naše tijelo akumulira toksine, postaje sklono bolestima i starenju. Srećom, šalica tople vode u jutro stimulira detoksikaciju i sprječava mnoge bolesti. Osim toga, pijenje tople vode idealno je za popravak stanica kože i elastičnosti.

U svakom slučaju, u zdravstvenim prednostima tople vode najbolje su uživati s limunom ili čajem.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.