Zašto vam dijeta ne pomaže?

Na liniju ne utječe samo unos kalorija, tvrdi dr Cynthia Sas, nego i mnogi drugi faktori zbog kojih ne možemo smršaviti čak i kada držimo dijetu. Što zapravo sprječava gubitak suvišnih kilograma?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utječu na metabolizam, izazivaju pretilost i netoleranciju na glukozu.

Također, uništavaju bakterije u crijevima i tako mijenjaju metaboličke procese u organizmu. Zato bi trebalo da pokušate se hranite zdravo i izbjegavate prerađenu hranu.

Ukoliko posao zahtijeva da dan zamijenite za noć ili često letite zrakoplovom i mijenjati vremenske zone, mršavljenje će biti mnogo teže. Narušavanje prirodnog bioritma usporava metabolizam, a topljenje masnih naslaga je otežano. Stoga pijte više vode, jedite dosta voća i povrća, posebno đumbira, lješnjaka i ljutih papričica.

Kritike koje pretile osobe stalno slušaju na račun težine, također, mogu negativno utjecati na mršavljenje. Studija Sveučilišta u Voterlou pokazala je da su dame, kojima su najbliži prebacivali da su debele, dodatne “nabacile” kilograme.

Genetika presudno utječe na to kako i kojom brzinom će tijelo da mršavi uz dijetu i vježbe. Naš metabolizam je sličan kao i kod naših roditelja, pa ako su oni skloni pretilosti, trebalo bi na vrijeme povesti računa o prehrani.
Izvor:novosti