Zašto žene vole muškarce sa bradom?

Autor Datum 17/01/2018

Iako se često može čuti da se žene žale na bradu svog izabranika koja ih bode i grebe, čini se da nježno i svježe obrijano lice jačeg spola ipak nije prioritet kada je riječ o izgledu muškarca.

Zašto ih toliko privlače, nije poznato, ali objašnjenje možda leži u povijesti i najstarijim simbolima i značenjima vezanih za bradu i brkove.

S obzirom na to da se trendovi mijenjaju velikom brzinom, samo je pitanje vremena kada će se povijest ponoviti – brada i brkovi nekada su bili simboli moći! U srednjem vijeku je postojalo nepisano pravilo po kojem se smatra da je doticanje brade drugog muškarca velika uvreda. Isto tako, gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

“Opasni momci”

Istraživanja su pokazala da 98 posto muškaraca s Forbesove liste 100 najbogatijih nema bradu. Sa druge strane, čak 98 posto svjetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih “opasnih momaka” ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene uglavnom vole “zločeste” muškarce, dalje ništa ne treba govoriti.

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti, a znanstvenici tvrde da ta činjenica vrijedi i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo da žene u kriznim situacijama imaju više povjerenja u bradate i muškarce s brkovima. Stručnjaci taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simboliziraju dlake na licu.

Brada od tri dana

Sve više studija izvodi isti zaključak – žene padaju na trodnevnu bradicu, poput one koju nosi George Clooney i smatraju da je to jako seksi.

Žene najviše vole bradu od 10 dana

U anketi u kojoj su sudjelovale samo žene, prikazane su četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i tood svježe obrijane pa sve do prave, guste brade. Kako je vrijeme nakon brijanja prolazilo, rezultati su bili sve bolji – više od polovine ispitanih žena je za najljepšu fotografiju odabralo onu s bradom od desetak dana.
Izvor:zadovoljna

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.