Zaustavite štucanje za 5 minuta

Štucavicu može uzrokovati prejedanje, začinjena hrana, ili ako jedete brzo i ne žvačete dovoljno dugo. Bilo kako bilo, riječ je o iritantnoj pojavi kojoj treba znati kako stati na kraj.
zaustavite-stucanje-za-5-minuta

Začepite uši

Baš poput djeteta kada se ljuti, prstima začepite uši tako da se u ušnoj šupljini napravi vakum. U ušima se također nalaze završeci živaca, a prsti će ih stimulirati. Međutim, ne “kopajte” preduboko kako ne biste oštetili bubnjić.

Pijte vodu

Polako i u velikim gutljajima popijte čašu vode. Gutanje tekućine nakratko “prekida” kontinuirano štucanje što može pomoći. Sličan efekt možete postići i grgljanjem vode u ustima ili cuclanje leda.

Zadržite dah

Stari trik koji, ako se izvede na pravi način zaista može zaustaviti štucavicu. Zadržite dah, zatvorite usta i prstima začepite nos kao kada skačete u vodu. Sjedite mirno i pokušajte izdržati što duže, piše Fokus.

Golicajte nepce

Vrškom jezika ili štapićem za uši nježno dodirujte nepce u ustima. Osjetit ćete lagano škakljanje. Ako volite škakiljanje potražite asistenta, neka vas prijateljica ili partner onda prstićima nasmiju do suza.

Zasladite život

Dovedite slatki okus u ustima do maksimuma. Topite kašićicu šećera, ali tako da ga gurnete više prema stražnjem dijelu jezika koji je zadužen za gorak okus. Sladak okus će iziritirati završetke živaca na jeziku i pomoći da štucavica prestane.
Izvor:zenasamja

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.