Zbog čega ste stalno umorni?

Loš san, nedovoljan unos vode, mesa i željeza, kao i nedostatak fizičke aktivnosti, dovode do iscrpljenosti. Ali, ako se neprestano žalite na umor, krivca možete pronaći iu nekim manje očiglednim uzrocima.

Preskačete doručak

Može li automobil raditi bez goriva? Odgovor je isti i kad je riječ o vašem tijelu. Energija je tijelu najpotrebnija ujutro, pa ma koliko god da žurite, ne izlazite iz kuće bez doručka.

Perfekcionista

Logično, ako ste skloni savršenstvu, radit ćete više i duže, pa stručnjaci savjetuju da postavite realistične ciljeve. U suprotnom, nagomilavaće vam se obveze, a nemogućnost njihovog ispunjenja dovešće do stresa, što će zatim utjecati na kvalitetu sna.

Pesimista

Ljudi koji od “muhe prave slona” i uvijek zamišljaju najgori mogući scenarij biće umorni jer će ih ovakav način razmišljanja mentalno iscrpiti.

Neuredni ste

Studija Sveučilišta u Princetonu dokazala je da kaos na radnom stolu sprječava mozak da “svari” informacije, pa ćete se umoriti znatno brže nego kad ste 100 posto koncentrirani.

Radite tijekom vikenda ili odmora

Neophodno je da se u slobodno vrijeme potpuno isključiti od posla, kako biste se fizički i psihički regenerirali. U suprotnom, riskirate da u nekom trenutku “pregorite”.
Izvor:Novosti