Zdrav način liječenja anemije biljnim čajevima

Žene najčešće pate zbog anemije, a jedini način da se izliječe je pravilna prehrana i biljni čajevi.
zdrav nacin alijecenja anemije biljnim cajevima
Najčešće do slabokrvnosti dolazi zbog manjka željeza. Željezo je neophodno za izgradnju hemoglobina, a uslijed manjka željeza dolazi do oslabljene apsorpcije drugih minerala i elemenata u krvi, što može dovesti do veće osjetljivosti na infekcije.

Malokrvnost ili anemiju, možemo liječiti pomoću preparata koji su obogaćeni željezom.

Liječenje anemije traje dugo, čak i do 6 mjeseci, a važno je napomenuti da se ova bolest ne liječi vitaminskim preparatima s dodatkom željeza jer oni ne sadrže dovoljnu količinu koja vam je tada potrebna. Također, tijekom liječenja anemije važno je ne unositi prevelike količine željeza u organizam.

Važnu ulogu u liječenju slabokrvnosti ima prehrana, pa treba pridržavati i jesti hranu bogatu željezom. Već smo rekli da su najugroženije žene, u dobi od 15 do 50 godina, odnosno u vrijeme spolne zrelosti. Ženama je u tom dobu potrebno 15 miligrama željeza, dojiljama 20 mg, a trudnicama čak 25 mg. Tijekom menstruacije, žena može izgubiti i do 13.5 mg željeza na dan, a neke studije govore da svaka peta žena zbog jakih odljeva ima anemiju.

Kako liječiti anemiju?

Prirodna terapija biljem:

Čaj od šipka, koprive, kičice i maslačka

Recept za pripremu čaja protiv anemije: 2 žličice šipka,2 žličice lista od koprive,1 žličice kičice,2 žličice korijena maslačka,1 litar hladne vode

Priprema čaja: Usitnjeno suho bilje preliti hladnom vodom i ostaviti pokriveno preko noći. Nakon toga mješavinu prokuhati na laganoj vatri 4 do 5 minuta, te ostaviti pokriveno da odstoji 15 do 20 minuta. Čaj procijediti, zasladiti medom i popiti tijekom dana.