Zdrava hrana koja je puna energije

Ako ste iscrpljeni i pospani čitav dan, treba obratiti pažnju na to što jedete. Ako već ne jedete dovoljno namirnice koje ćemo navesti, obavezno ih ubacite u svoju prehranu, jer one nisu dobre samo za borbu protiv umora, nego i za mršavljenje.

1) BOROVNICE I MALINE

Ukusne i zdrave maline
Napunite jednu zdjelu niskomasna sirom i preko njega postp borovnice ili maline.

2) GRČKI JOGURT I KOŠTUNJAVO VOĆE

Pakiranje grčkog jogurta pomiješajte s orašastim voćem koje ukupno ima 100 kalorija ili s maslacem od kikirikija. U kavu možete dodati proteine ​​tako što ćete nasuti u nju sojino mlijeko, koje ima osam grama proteina po šalici i ostaje svježe dulje nego obično mlijeko

3) VODA

Skorašnja studija je otkrila da dehidracija doprinosi razdražljivosti i tromosti. Uvijek imajte bocu vode pri ruci i dopunjavajte je tijekom dana. Pijte najmanje osam do 10 čaša vode dnevno.

4) ZELENO POVRĆE

Trudite se jesti što više lisnatog zelenila kao što su kelj ili špinat, jer su oni bogati željezom i daju vam energiju.

5) VOĆE KAO DEZERT

Popodne vam je sigurno naročito potreban šećer, jer ste pod stresom i vaše tijelo vrišti za brzom dozom goriva (čokoladicom ili nečim sličnim).

Pojedite tada ananas ili mango. Daće vam brzu dozu šećera, ali i vlakana, koja usporavaju dolazak šećera u krvotok, i pomažu da se energija duže održi. Osim ananasa i manga, možete jesti i papaju i smokve, pošto imaju slično djelovanje.