Zdrava hrana za ublažavanje glavobolje

Obično se za glavobolju prepisuju određeni lijekovi i mnogo zna, ali pokušajte prvo s ovim problemom da se izborite pomoću određenih namirnica.

Badem

Magnezij u ovom orašastom voću opušta krvne sudove. Pojačajte unos i drugih namirnica bogatih ovim mineralom poput banana, avokado i smeđa riža.

Prženi krumpir

Znanstvenici su otkrili da kalij ima veliku ulogu u sprečavanju glavobolje, a kada se ne unosi dovoljno, javljaju se kronične tegobe. Prženi krumpir sadrži više kalija čak i od banane.

Jaki začini

Alkohol je najčešći uzrok bolova u glavi, a na drugom mjestu problemi sa sinusima. Kod začepljenosti gornjih dišnih organa može pomoći vrlo začinjena hrana. Što je ljuća, to je efektnija.

Kafa

Kofein ublažava glavobolju izazvanu niskim tlakom i mamurlukom, ali kava je prirodni diuretik, što znači da ćete dehidrirate ako pretjerujete s njom i bolovi mogu se pogoršati. Jedna šalica je sasvim dovoljna.

Špinat

Špinat je pun vitamina i minerala, koji ublažavaju migrene. Porcija sadrži 24 mg magnezija i 167 mg kalija. Najbolje je da ga jedete sirovog, tako što ćete od njega napraviti kašu ili sok.