Zdrave grickalice idealan međuobrok

Kada ste u žurbi, imate previše obveza, a malo vremena za kvalitetan obrok, potrudite se da ne dođete u situaciju da se okrećete brzoj hrani i masnim grickalicama. Umjesto toga, opremite svoju torbicu zdravim, ali vrlo ukusnim grickalicama, koje će vam biti idealan među-obrok kada iznenada ogladnite.

Lista zdravih grickalica.

Marelica s čokoladom

Ovaj vid poslastice je pravi spas kada poželite neki slatkiš. Osim što će zadovoljiti vašu želju za slatkim, ove dvije komponente imaju velike nutritivne vrijednosti.

Jabuka

Niskokalorično i ljekovito voće kiselo-slatkog okusa, sadrži korisne tvari koje potiču rad imunološkog sustava, snižavaju razinu kolesterola, štite od raka itd.. Zgodno je da vam se nađe pri ruci u slučaju gladi, jer će vas lako zasititi.

Badem

Ovaj orašasti plod objedinjuje u sebi mnogo hranjivih tvari, kao što su kalij, kalcij, biotin, vitamin E i druge koje imaju pozitivan učinak na organizam koji je svakodnevno izložen mentalnom naprezanju. Optimalna dnevna doza je oko 30 grama.

Galete od riže

Odlična podloga za niskokalorični sendvič. Izuzetno hranjiva užina koja se lako probavlja, a ne izaziva alergije i ima pozitivno djelovanje na crijevnu mikrofloru.

Grožđice

Suhe bobice svakako zaslužuju mjesto u vašoj torbi. Kada voda prilikom sušenja ispari, u suhim bobicama ostaju hranjive tvari koje su čak koncentrisanije nego u svježem grožđu.

Integralne pločice

Sastavljene su od žitnih pahuljica, orašastih plodova, sjemenki i meda, pa su odličan izbor za užinu. Sadrže dragocjene vitamine i minerale, pa upotpunjuju vaše energetske rezerve, što će vas učiniti poletnije i spremnijim za nove radne pobjede.
Izvor:Vecernji.hr