Zdrave namirnice koje jačaju imunitet

Ako imunitet shvatimo kao sposobnost da se izborimo sa svakom vrstom bolesti, onda nam zdravi stilovi života predstavljaju najbolji štit, tvrde stručnjaci. Čak i hrana određenog sastava može ojačati obrambene snage, a još i danas se koristi šest drevnih namirnica za koje se odavno zna da pomažu jačanju organizma. To su: med, češnjak, južno voće, povrće, jogurt i čokolada.
med i bijeli luk
Imunitet mogu popraviti i različiti farmaceutski pripravci, au posljednje vrijeme vrlo su popularni oni koji sadrže polisaharidni ekstrakte azijskog podneblja, kao što je, na primjer, beta-glukan.

I veliki broj ljekovitih pripravaka s naših prostora, koji se mogu naći u različitim farmaceutskim oblicima u biljnim ljekarnama, kao što su ekstrakti bijelog bora, kadulje i kamilice, imaju antimikrobna i antioksidansna svojstva.

Također, treba izbjegavati sve ono čime možemo odmogne imunskom sustavu u njegovom svakodnevnom radu, na prvom mjestu psihofizička iscrpljivanje, prekomjernu upotreba alkohola i hrane … Svaku infekciju treba shvatiti ozbiljno i potražiti pravovremeno liječničku pomoć. Da bi obrana organizma od virusa i bakterija bila učinkovita, treba odvojiti svakodnevno 30 minuta za tjelovježbu, jesti umjereno i pažljivo birati namirnice, dovoljno se odmarati i kvalitetno spavati.
Izvor:novosti