Zdrave navike da očuvate vitku liniju na poslu

Postoji mnogo razloga zašto vaš posao može utjecati na vaše kilograme. Među uzrocima uvijek je prvi stres i nezdrava prehrana. Zato je važno preuzeti kontolu nad svojim navikama i promijeniti svoj poslovni život, a zdrave navike koje smo izdvojili pomoćiće vam da održite savršenu liniju.

1.Neki vam ručak bude ogromna porcija salate

Preskočite peciva i masnu hranu koju svakodnevno jedete iu svoju prehranu uključite veliku porciju salate. Niskokalorična i puna vlakna može se jesti u ogromnim količinama, a da ne oštetite vašu vitku liniju. Ubacite u salatu razno zeleno i svježe povrće s dodatkom niskih vrijednosti proteina koje sadrže lebleblije, sir, tofu, i grilovana piletina. Ova zdrava navika neće vam samo omogućiti spremiti svoju idealnu kilažu već će vam i uštedjeti novac. Budite sigurne da će povrće i proteini biti djelotvorni protiv dosade na poslu.

2. Uzmite pauzu za šetnju

Vrijeme za pauzu nemojte provoditi na društvenim mrežama ili u ispijanju kavi po kafićima. Tijekom pauze, protegnite noge, prošetajte malo. Šetnja će doprinijeti vašem mentalnom odmoru i ublažiti svakodnevni stres. Zapamtite, sjediti cijeli dan je vrlo štetno za vaše cjelokupno zdravlje, a ne samo za vašu liniju.

3. Osvježite svoj ​​dah

Nakon što ste završile s obrocima, užinom i sokovima, pravac u kupaonicu na pranje zuba. Oralna higijena važna je za sprečavanje karijesa i lošeg zadaha.

4. Izbjegavajte grickalice

Stvarno je pohvalno što vaše kolege vole kuhati i peku razne poslastice, ali konzumiranje slatkiša i drugih grickalica neće vas odvesti do zdravog života. Izbjegavajte iskušenja, tako što ćete se otarasiti zalihe hrane, skrivenih u vašoj ladici. Ako baš ne možete izbjeći tu naviku zamijenite keks i čokoladu, jogurtom ili voćem.

5. Ne zaboravite vodu

Sokovi sadrže visoku razinu šećera, tako da vam preporučamo da umjetne napitke zamijenite prirodnim – vodom. Potrudite se da na svom radnom stolu uvijek imate bocu vode. Voda ne sadrži kalorije i drži trbuh punim tako da nećete imati potrebu za grickalicama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.